Som en Fugl Føniks

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Da det ble kjent at den suksessrike strategispillutvikleren Ensemble Studios skulle legges ned var det mange som reagerte med vantro og skuffelse.

Halo Wars ble et verdig punktum for utvikleren, selv om spillet ikke rakk helt til topps hos oss.

Halo Wars satt punktum for Ensemble Studios.
Halo Wars satt punktum for Ensemble Studios.

De tidligere ansatte hos Ensemble har likevel ikke hvilt på laurbærene, og intet mindre enn tre nye utviklere har oppstått i kjølvannet av nedleggelsen. En av Ensembles grunnleggere, Tony Goodman, har nå blitt "Robot Overlord" i det nystartede Robot Entertainment som har tatt med seg ikke mindre enn 45 ansatte fra Ensemble. Dette studiet skal jobbe med ekstrainnhold til Halo Wars i samarbeid med Microsoft, i tillegg til å lage egne konsepter.

Andremann ut er Bonfire Studios, som etter eget sigende jobber med et nytt spill som er "raskt, morsomt og avhengighetsskapende". Lite annet er kjent om det nye prosjektet, men de indikerer også at det allerede har en dyp historie og tilfredsstillende kampscener.

Et tredje studio har også steget fra asken. Windstorm Studios har tatt på seg en misjon om å lage en "ny æra for online-spill". Utviklerens overhode Dusty Monk sier de skal lage et online-spill ulikt noe annet, og legger til at han er lei av post-apokalyptisk ødeleggelse, grå spillverdener og mørke huler og kjellere:

– Vi er klare til å bygge en lysere verden! Et bedre online-spill – et spill med løfte om en håpefull fremtid – byer av glass og stål, og viktigst av alt, flygende biler!

Vi følger med på de nye prosjektene til de tre utviklerne etter hvert som detaljene blir kjent.

(Kilder: Robot Entertainment, Windstorm Studios, Bonfire Studios, via CVG)

Halo Wars

X360
Slippdato: 27. februar 2009
Sjanger: Strategi
Utvikler: Ensemble Studios
Utgiver: Microsoft

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen