Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

Søndag starter sluttspillet i League of Legends

To semifinaler skal spilles - bestemmer hvem som får dra til Lillehammer senere i november.

Eivind von Døhlen/Privat/Fabian Fjeldvik/montasje Gamer.no

Fire lag, to semifinaler. Det er premisset før søndagens sluttspill i Telenorligaen League of Legends. Regjerende seriemester Nordavind møter tidligere seriemester Fact Revolution, og serievinner Riddle valgte å møte nylig klare Air. Vi har snakket med én spiller fra hvert lag, for å høre hvordan stemningen er i forkant av høstens to viktigste kamper.

Første semifinale mellom Riddle og Air spilles søndag klokken 16:00, og andre semifinale mellom Fact Revolution og Nordavind spilles klokken 19:00.

Begge kampene vises på Gamer.nos Twitch-kanal søndag »

– Er ikke så nøye hvem som vinner den andre semfinalen

DISSE SPILLER FOR AIR

Vis mer

Roshan «I am Kees» Visser (Top)
Henrik «Waldan Holmes» Bratli (Jungle)
Martin «Reodor Felgen»Heistad (Mid)
André «Skohylle» Kvalberg Aspegren(ADC)
Emil «Air Noman» Munk (Support)

Martin «Reodor Felgen» Heistad i Air sier de tar alt med ro, selv om de nettopp ble klare for sluttspillet.

– De siste ukene er laget litt misfornøyd med egen prestasjon, selv om vi kom til semifinalene. Vi burde ha slått Riddle 2-0, og i kampen mot Celestial var vi dårlig i den tidlige fasen av spillet. Hadde ikke «Dacreq» donert 800 gull til oss tidlig i den første runden og Illaoi vært super bra inn i komposisjonen deres i den andre runden ville vi tapt. Det er utrolig at Celestial ikke klarte å vinne, forteller Heistad før han legger til.

Martin «Reodor Felgen» Heistad tror laget går hele veien.
Privat

– Inn mot sluttspillet gleder alle seg til å spille. På grunn av jobb og eksamens-perioder har vi ikke kunne forberedt oss så mye som vi ideelt sett ønsket. Men vi vet hva Riddle ønsker å gjøre, og har forberedt oss slik at vi kan slå de. Når det kommer til den andre semifinalen, er det ikke så nøye hvem som vinner. Vi slår de lett uansett, sier en selvsikker Heistad.

Om sin potensielle finalemotstander trekker Heistad frem styrkene.

– Jeg tror Fact har det tidlige spillet mot Nordavind, men kommer til å slite senere. Så vi før se hvem av de som klarer å spille best. Tror Nordavind har en liten fordel ettersom de har begynt å spille med «Energy». Nordavind har to spillere som har deltatt på «Worlds». Erfaringsmessig vil jeg si de har det beste laget.

Heistad og resten av Air sikter mot en finale, og sier selv at de ikke ønsker å gi seg før de har vunnet.

– Vi vinner 3-1 mot Riddle. Nordavind vinner 3-2 mot Fact. I finalen på Lillehammer vinner vi 3-1 mot Nordavind, avslutter en selvsikker kaptein.

LES OGSÅ: – Å legge skjebnen vår i Bitfix-kampen vil være som å vedde på en hest uten bein

Les også
Nordavind på jakt etter poeng mot Celestial Gaming etter to uavgjort på rad

– Blir veldig spesielt å få muligheten til å reise til Lillehammer

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Espen «espen5b» Drange Jensen (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Andreas «yupwulf» Brustad(Mid)
Noman «Jankova» Ahmad (ADC)
Daniel «Wendelbo» Wendelbo (Support)

Espen «espen5b» Drange Jensen i Riddle sier at laget ikke har fått trent like mye som de har ønsket, selv om de tidlig ble klare for sluttspillet.

– De siste ukene for Riddle sin del har vært relativt avslappet. Vi var sikret førsteplass allerede for noen uker siden, så det ble ikke så seriøst som det egentlig burde vært. Til tross for at jeg har vært fornøyd med min individuelle presentasjon.

Espen «espen5b» Drange Jensen håper laget kommer til Lillehammer.
Privat

Riddle visste jo også tidlig at de fikk velge motstander, men stresset ikke med at fjerdeplassen på tabellen ikke var sikret før siste runde.

– Vi var usikre på hvem vi kom til å møte, men stresset ikke med det. Vi hadde valgt laget på fjerdeplass mest sannsynlig uansett, for de som kjempet er tre lag vi føler vi har god kontroll på. Kampen vår mot Air tidligere i sesongen endte 1-1, men vi var allerede sikra 1. plass, så vi hadde dessverre spillere som ikke møtte opp helt forberedt til denne kampen.

Om den motsatte semifinalen tror Jensen at det blir en grei seier for Nordavind.

– Vil si det er en liten favør til Nordavind nå som de har «Energy» i top-lane. Han er en erfaren og god spiller.

Jensen sier at det har vært en god sesong for laget, og at de håper å bygge videre på dette.

– Resultatmessig har sesongen vært bra. Veldig fornøyd med førsteplass, og gleder meg frem mot sluttspillet nå. Fornøyd med våre to dansker som er i laget nå, og føler vi har bra samarbeid. Likevel mye å gå på fremdeles.

Han forteller at det betyr mye for laget å få reist til Lillehammer.

– Har allerede spilt offline-finaler før, så har godt med erfaring. Blir veldig spesielt å få muligheten til å reise til Lillehammer. Betyr en god del for meg. Ingenting er bedre enn å møte folkene som du har prata med den siste tiden ansikt til ansikt.

Også Riddle-spilleren tror de Nordavind tar seieren i den andre semifinalen.

– Vi vinner 3-0 eller 3-1 mot Air. Nordavind vinner 3-2 eller 3-1 mot Fact. I finalen slår vi Nordavind 3-1, avslutter Jensen.

LES OGSÅ: Riddle henter to dansker før de møter Trikken

– Riddle tok førsteplassen er fortjent

DISSE SPILLER FOR FACT

Vis mer

Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Top - usikker)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Fact-kaptein Anders «Sharp» Lilleengen og laget hans har ikke prestert helt til forventingene, men sikter likevel inn mot en ny triumf.

– Sesongen kunne gjerne gått bedre, men i kjent stil så har vi øyne mot sluttspillet og vi har ikke gitt 100% i seriespillet. At Riddle tok førsteplassen er fortjent, de har vært gode gjennom hele sesongen og har prestert mot de fleste topplagene, forteller Lilleengen.

Anders «Sharp» Lilleengen sier Riddle tok seriespillseieren fortjent.
Fabian Fjeldvik/Good Game

Kapteinen mener at vinneren av deres semifinale vil være vinner av hele sesongen.

– Jeg er usikker på nivået til Nordavind etter at de skiftet top-laner, men hvis det viser seg å styrke laget så vil jeg påstå at vinneren av vår semifinale vinner finalen også.

Han tror også at hans eget lag og Nordavind er veldig jevne, og at mye kan bli avgjort på dagsform.

– Tror mye kommer an på prestasjon på selve dagen, det å være forberedt på hver spiller sin rolle. Når lagene er så jevne så kommer det mest an på hvem som spiller best.

Lilleengen skryter også av nivået på Telenorligaen denne sesongen, og trekker frem eksempler på en spiller som burde vært med i sluttspillet.

– Nivået i Telenorligaen som helhet er høyere enn noen gang, når «Hawhaw» ikke kommer seg til sluttspillet engang, da vet du at nivået er høyt. Telenorligaen aldri har hatt så mange lag som har kjempet om en sluttspillplass som denne sesongen.

Selv om han mener lagene er jevne, spår han en klar seier for eget lag mot Nordavind.

– Det er litt vanskelig å si noe om med tanke på det nylige spillerbytte deres, jeg er spent på om det har stor påvirkning. Men vi vet hva som må til for å ta de. 3-0 til oss, avslutter Lilleengen.

LES OGSÅ: Frykter ingen av de andre lagene

– Prestasjonen til nå har vært en berg- og dalbane

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Isak «Energy» Fjell (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen i Nordavind sier at laget er fornøyd med seriespillet, og peker på noen overraskelser.

– Jeg synes seriespillet har gått over de fleste sin forventning. Tror ikke så mange hadde sett for seg å se Air i sluttspill, og Bitfix ikke kvalifisert engang. Jeg er personlig ikke fornøyd med seriespillet fra mitt eget spill og mener at vi kunne fått førsteplass hvis vi hadde prøvd litt hardere. Nå skal det sies at vi er mye mer rutinert og klare for en best av fem. Heldigvis for Riddle valgte de ikke oss i semifinalen.

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen sier sesongen har vært opp og ned.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Laget hentet nylig inn «Energy», som mange av de andre lagene peker på som en enorm forsterkning. Eriksen sier denne justeringen gjør at de skal klare å vinne.

– Prestasjonen til nå har vært en berg- og dalbane ut i fra våre egne forventninger. Vi kom på andreplass på tabellen, og vi har gjort justeringer som gjør at vi skal klare å ta pokalen i høst også.

Eriksen utelukker ikke endringer etter sluttspillet, men sier laget ønsker å satse ut i Europa.

– Når det kommer til lagoppstilling neste sesong er ingenting bestemt enda, men jeg ser for meg at noen endringer blir definitivt gjort. Prestisjen denne sesongen er å vinne Telenorligaen, og erobre Europa etter det.

Også han tror at laget kommer seirende ut av sin semifinale.

– Jeg ser fram til å spille mot Fact, selv om de ikke spiller med sin hoved-mid-laner. Fact har alltid vært et lag som er regnet som et topplag, og vi er klare for en best av fem-kamp som går i vår favør. De har en sterk jungler, men resten av gjengen kommer til å slite. Hvis jeg skulle gitt et tips vil jeg si 3-1 til oss, avslutter Eriksen.

LES OGSÅ: – Lite sannsynlig at Riddle holder seg på toppen løpet ut

Siste fra forsiden