PlayStation 5

Sony bekrefter: Stopper salget av PlayStation 5 i butikk på verdensbasis

Målet er å stagge covid-smitte.

PlayStation 5.
Sony

Som Gamer.no avslørte forrige uke, stopper Sony alt butikksalg av PlayStation 5 når konsollen slippes 19. november. Nå har Sony gått ut og bekreftet at dette stemmer, og også at det gjelder hele verden.

Målet er ifølge Sony å stagge covid-smitte, som de ser for seg kan være et problem hvis mange mennesker møter opp for å stille seg i kø. Alt av salg vil dermed foregå over nett i nærmeste fremtid.

– Vær trygg, hold dere hjemme og bestill over nett, skriver Sonys Sid Shuman i innlegget.

Dersom man har forhåndsbestilt konsollen, skal man avtale med butikken om å få hentet konsollen. Dette løser butikkene selv, men det virker som om man vil få et hentetidspunkt, slik at ikke alle kommer med en gang.

Vi i Gamer.no har gode kilder på at enkelte forhandlerledd får inn et ekstra parti som har vært tiltenkt lanseringen. Vi vet derimot ikke hvordan butikkene vil løse dette ennå – om de tenker.å kjøre en ny bestillingsrunde, eller gjøre noe annet.

Så langt har ikke Sony lagt frem noen anbefalt dato for når det fysiske salget av konsollen kan begynne, men ifølge våre kilder gjelder begrensningen i hvert fall ut 2020.

LES OGSÅ: En god del som forhåndsbestilte PlayStation 5 kommer ikke til å få konsollen før langt inn i 2021 »

Siste fra forsiden