Sony dropper billig-PS3

Den billigste utgaven av PlayStation 3 droppes nå i Nord-Amerika.

Sony Computer Entertainment America har kunngjort at de nå dropper den billigste PS3-modellen (med 20 GB harddisk). I en offisiell uttalelse forteller de at de lanserte to separate modeller av PlayStation 3 for å best mulig kunne møte behovene til ulike kundegrupper, men at opp til nitti prosent av kjøperne valgte den dyreste versjonen.

I følge SCEA-talsmann Dave Karraker, som har uttalt seg til GamesIndustry.biz, illustrerer amerikanernes mangel på interesse for den billigste PlayStation 3-modellen at kunder er villige til å betale mer for avansert teknologi i en spillkonsoll. Han forteller også at beslutningen ble tatt kun på bakgrunn av etterspørselen, men det er selvfølgelig ikke helt urimelig å tro at Sony også ønsker å strømlinjeforme driften for å tape mindre penger på PS3-produksjonen.

Her i Europa har vi fortsatt ikke fått mulighet til å kjøpe den billige PS3-utgaven, og med tanke på at den nå er droppet i Nord-Amerika er det kanskje ikke spesielt sannsynlig at vi noensinne får se den på det europeiske markedet.

Siste fra forsiden