Sony gir alle PS Plus-medlemmer én dag forlengelse

Beklager nedetiden i begynnelsen av januar.

Shutterstock, Imilian, Sony, Montasje: Gamer.no

Like over nyttår falt PlayStation Network ned over hele Europa i noen timer. Sony gikk aldri ut med noen grunn til nedetiden som inntraff 4. januar, men gir nå et bittelite plaster på såret for PlayStation Plus-abonnentene som ble rammet og ikke kunne spille.

Slik så beskjeden ut.
Skjermbilde av e-post

Alle skal ha blitt tilsendt en kupongkode som forlenger PlayStation Plus-abonnementet med én dag. Utløpstadoen er 31. mars i år, så du må kjappe deg for å få med deg denne.

Dette er langt fra første gang PlayStation Network og andre spilltjenester opplever nedetid. Særlig rundt julefeiringen har serverne blitt tatt ned, som oftest av noen som lager kvalm med DDoS-angrep.

Også i fjor ble PlayStation Network rammet av denne typen nedetid. Da fikk kundene en rabattkode de kunne bruke for å få avslag på et kjøp.

Sony hadde også en noe mer alvorlig form for nedetid i 2011. Den gangen tok Sony selv ned serverne etter et omfattende datainnbrudd der personinformasjonen til om lag 77 millioner brukere ble tilgjengelig, og tjenesten kom først tilbake igjen etter godt over en måned med nedetid.

Siste fra forsiden