PlayStation - kontroller

Sony har tatt patent på en PlayStation-kontroller for mobil

Audun Rodem, Gamer.no

Sony har tatt patent på det som later til å være en PlayStation-kontroller for mobil. Det er ifølge VGC-redaktør Andy Robinson.

Basert på de første skissene av kontrolleren, som du kan se i Twitter-meldingen nedenfor, kan det se ut som en PlayStation 4-kontroller – kjent som en DualShock 4 – delt i to.

I midten er det plass plass til en telefon, som potensielt kan vise spill gjennom Remote Play. Designet er med andre ord ganske så likt som Nintendo Switch eller andre lignende kontrollere for mobiltelefoner.

At Sony tar patent på en slik kontroller trenger selvfølgelig ikke bety at det foreligger umiddelbare planer om å gi den ut. Selskapet har riktignok ytret et ønske om å satse mer på mobil som plattform.

I oktober la PlayStation-sjef Jim Ryan frem planer om å bringe flere PlayStation-serier til mobil og nettbrett. Selskapet hentet også inn tidligere Apple Arcade-sjef Nicola Sebastiani for å lede mobilsatsingen.

Det hører med til historien at både DualShock 4 og PlayStation 5-kontrolleren DualSense allerede kan brukes til å spille spill på telefoner. En løsning som fester kontrolleren til telefonen vil imidlertid gjøre det hele mer håndterbart.

PlayStation jobber også med en ny VR-løsning.
Rykter hevder at PSVR 2 skal lanseres i slutten av neste år »

Siste fra forsiden