PlayStation VR 2

Bloomberg: – PSVR 2 skal lanseres i slutten av 2022

Ny rapport hevder Sony går mot strømmen og bruker OLED-skjermer i headsettet.

Sony

Det var tidligere i år at Sony begynte å slippe detaljer om sitt neste VR-headsett. Selskapet har enda ikke sagt noe om lanseringsplanene, men skal vi tro en ny rapport er planen å slippe PlayStation VR 2 til neste år.

De opprinnelige PlayStation VR-brillene ble lansert i 2016.
Sony Interactive Entertainment

Det er Bloomberg som har vært i snakk med «kilder som skal ha kjennskap til situasjonen». Disse forteller at virtuell virkelighet på PlayStation 5 blir en realitet mot slutten av 2022, men en mer nøyaktig tidsplan er ikke spikret.

Holder seg til OLED

Videre hevder rapporten at PlayStation VR 2 utstyres med OLED-skjermer fra Samsung, altså samme skjermløsning som i det opprinnelige PSVR-headsettet.

Ifølge Bloomberg er Sony blant de eneste VR-makerne som holder fast på OLED-teknologi. Konkurrenter som HTC og Facebook har de siste årene gått over til LCD-varianter, som koster mindre og dermed har potensialet til å nå ut til flere.

Sony har ikke kommentert saken, men har som nevnt sluppet noen detaljer om ny virtuell virkelighet på PlayStation 5. Sammenlignet med forgjengeren skal PlayStation VR 2 levere forbedringer på oppløsning, synsfelt, sporing og input. Sistnevnte foregår med helt nye kontrollere, som Sony viste frem i mars.

Nintendo jobber visstnok med en ny Switch-modell.
Ifølge rykter skulle denne avdukes før E3, men vi har enda ikke hørt noe »

Siste fra forsiden