Sony hevder Microsoft kopierer ideer

SCEA-sjefen hevder at Microsoft kopiere alle deres ideer, og gjør narr av HD-DVD-satsningen på Xbox 360.

Til tross for at Sony selv ble anklaget for å kopiere Wii-kontrolleren og Xbox Live-tjenesten på årets E3, er Kaz Hirai – sjefen for Sony Computer Entertainment of America (SCEA) – klar i sin tale om Microsoft i en artikkel i nyeste utgave av Official PlayStation Magazine:

– Jeg skulle ønske de kunne finne på egne ideer, sier Hirai. Deretter forteller han metaforisk at Microsoft alltid er rett bak, når Sony snur seg etter å ha tråkket opp en ny sti. Men det er litt uklart hvilke ideer han egentlig mener at Microsoft kopierer.

Så begynner han å latterliggjøre Microsofts valg om å lansere HD-DVD som en ekstern enhet, i stedenfor å støtte et nytt DVD-format fra starten av, slik Sony har valgt med Blu-Ray-teknologien.

– Du spør ikke meg: ’Så, fortell meg om dette Blu-Ray-tillegget som du har. Fungerer det for spill? Er det bare for filmer?’ Det er akkurat den type problemer man kommer opp i hvis man lanserer et produkt for tidlig, eller forhastet, mener Hirai.

For et par dager siden var administrerende direktør for Sony, Howard Stringer, også ute i media med sine salgsargumenter. I et forsøk på å rettferdiggjøre den høye prisen på PlayStation 3, forklarer han at man betaler for et potensiale.

– Selvsagt er det en riskikofylt strategi, som med alle oppfinnelser, men hvis PlayStation 3 lever opp til sitt fulle potensial, så tror jeg ikke noen vil bekymre seg over at Wii eller Xbox er rimeligere, sier Stringer. Deretter fortsetter han sin tale, med å hevde at Xbox 360-maskinvaren er i et helt annet skikte enn Sonys PlayStation 3:

– Når du velger ut ny teknologi, går du da for det billige overgangsproduktet, eller tar du sjansen på noe som er fremtidssikkert, med bedre teknologi, som holder deg gående i mange, mange år?

Tiden får se om kjøperne er enige med Stringer. Innen året er omme planlegger Microsoft å selge 10 millioner Xbox 360-maskiner, og mer enn 160 spill skal være tilgjengelig før jul. Det er er heller ikke overraskende om Xbox 360-prisen settes ned før PlayStation 3 kommer i salg 17. november. Prisen på PlayStation 3 er annonsert til 499 Euro for modellen med 20GB harddisk, og 599 Euro for versjonen med 60GB harddisk. Hvilket nivå prisene vil ligge på i Norge er foreløpg ikke kjent.

Sony har forøvrig akkurat lansert offiselt nettsted for PlayStation 3, med bilder, spesifikasjoner, spillinformasjon og pressemeldinger. Der kan du også registrere deg for å holdes oppdatert på siste nytt.

Siste fra forsiden