Evolution Championship Series

Sony kjøper EVO

Verdens største slåssespillturnering skal likevel få fortsette som før, og vender tilbake via internett i år.

Robert Paul, EVO

Sent forrige uke ble det klart at Sony blir deleier av Evolution Championship Series, også kjent som EVO. Oppkjøpet skjer i samarbeid med det nystartede e-sport-prosjektet RTS og gir de to selskapene fullt eierskap over det som siden oppstarten i 1996 har utviklet seg til å bli verdens største slåssespillturnering.

I et blogginnlegg legger PlayStation-skaperne vekt på at det viktigste for dem er å videreføre turneringens autentisitet, samtidig som de finner nye måter for EVO å vokse og blir en mer tilgjengelig seeropplevelse.

EVO 2021 vil foregå online og vil blant annet inkludere Guilty Gear Strive.
Arc System Works

Sony bedyrer at turneringens kjerne vil forbli slik den alltid har vært, og at EVOs grunnleggere vil fortsette i rådgivende roller også i tiden framover.

Samtidig ble det klart at EVO vender tilbake etter fjorårets pandemiavbrekk, om enn bare via en online-turnering. Evenementet skal foregå mellom 6. og 8. august og 13. og 15. august i år, og vil inkludere spill som Tekken 7, Street Fighter 5, Mortal Kombat 11 og det kommende Guilty Gear Strive.

Det er fortsatt ikke sikkert om Super Smash Bros. Ultimate vil dukke opp, men med tanke på at spillet i utgangspunktet fikk fyken i fjor, kan det hende det spøker for Nintendos maskotkalas også i år.

LES OGSÅ: Det kommer slåssespill basert på League of Legends »

Siste fra forsiden