Housemarque - PlayStation Studios

Sony kjøper Returnal-utvikleren

Housemarque er nyeste medlem i PlayStation Studios-stallen.

PlayStation Studios

Sony har offisielt plukket opp spillutvikler Housemarque, det finske studioet bak spill som Returnal, Matterfall og Resogun. Det kunngjorde Sony Worldwide Studios-sjef Hermen Hulst på tirsdag.

Housemarque er offisielt med på PlayStation-laget.
PlayStation Studios

I et innlegg på den offisielle PlayStation-bloggen skriver Hulst at han har vært fan av det 25 år gamle studioet siden Sper Stardust HD kom til PlayStation 3 i 2007. Nå gleder han seg til å se hva utvikleren vil produsere fremover.

– Housemarques nylige lansering av Returnal beviste at studioet har en utrolig visjon, og at det e ri stand til å skape minneverdige nye spill som slår an blant våre spillere. Dette tilskuddet forbedrer den kreative kraften hos PlayStation Studios, og jeg er veldig spent på hva fremtiden bringer for Housemarque.

– Et Housemarque uten begrensninger

I en egen uttalelse forteller Housemarque-sjef Ilari Kuittinen at utvikleren er storfornøyd over å få bli med i PlayStation-familien. Overgangen er også stort for den finske spillbransjen, sier Kuittinen, som nå lover større og bedre ting fra studioet.

– Med støtten fra Sony og Sonys studioer i ryggen kan vi for alvor stige inn i vår egen plass i spillbransjen og vise hva et Housemarque uten begrensninger kan få til. Vi gleder oss til å vise alle hva som venter i løpet av de kommende årene, og håper å skape flere varige minner og spennende spill for de neste 25 årene og forbi.

Akkurat hva teamet jobber med nå fikk vi foreløpig ikke vite.

Her på bruket fikk Returnal en meget positiv mottakelse.
– Fargerik, innovativ og smått hypnotiserende romvesenskyting »

Siste fra forsiden