Sony lar spillere veksle inn PlayStation-trofeer i penger

For øyeblikket kun i Nord-Amerika.

Sony

Amerikanske PlayStation-spillere kan faktisk hanke inn noen pengemessige fordeler via spilling nå. Gjennom sitt «Rewards Passes»-program forteller de nå at man kan veksle inn trofeer i penger. Pengene blir lagt inn i den virtuelle pengeboken på PlayStation Store, og kan dermed brukes til å kjøpe spill eller annet innhold.

Man får slike trofeer ved å gjennomføre spesielle mål satt i hvert spill, for eksempel ved å samle et gitt antall av en gjenstand, eller å gjennomføre kampanjedelen.

Alle monner drar

Sånn er prislista.
Skjermbilde av Sonys side

Prislisten er relativt grei. Det er ikke snakk om en stor slant, men et greit beløp for dem som spiller mye. For 100 sølvtrofeer får man 100 poeng, for 25 gulltrofeer får man 250 poeng og for 10 platinumtrofeer får man 1000 poeng. Man kan så veksle inn 1000 poeng i et gavekort på 10 amerikanske dollar.

Det er imidlertid ikke så tydelig hvordan opplegget fungerer i praksis. Som Kotaku påpeker er det uklart om man kan få «utbetalt» beløpet flere ganger, eller om man kun kan bruke verdioverføringen én gang per trofe-kategori.

Kun i Nord-Amerika

Som nevnt tidlig i artikkelen er dette fordelsprogrammet for øyeblikket kun tilgjengelig i Nord-Amerika, så vi her på kontinentet må nøye oss med usle verdiløse trofeer fremdeles. Det er ikke utenkelig at vi får innpass etter hvert, så utviklingen er uansett interessant.

Det hele minner også en del om Steams klistremerker som kan omgjøres til valuta. Men siden Sony er mye strengere på hva som kan gjelde for trofeer enn Steam er for sine klistremerker, snubler nok ikke Sony ned i så mange av problemene som Steam har havnet i med tanke på spill som kun er laget for dette formålet.

Siste fra forsiden