Sony med omfattende onlinetilbud for PS3?

I følge Next Generation vil Sony tilby en Xbox Live-konkurrent til PS3, samtidig som det ser ut som harddisken ikke vil selges sammen med konsollen.

I følge nettstedet Next Generation, som har et svært godt ry på seg i industrien, jobber Sony med et onlinetilbud modellert etter Xbox Live. Nettstedet forteller at Sonys tilbud har fått navnet PlayStation HUB, og at det vil tilby chattefunksjonalitet, nedlastbart innhold (som spilldemoer og hele spill fra uavhengige utviklere) og, selvfølgelig, omfattende muligheter for onlinespilling.

Dessuten skal systemet støtte onlinespilling med PSP, og det planlegges at det skal kunne brukes for å distribuere både musikk (som iTunes) og filmer. Tjenesten vil i følge Next Generation være abonnementsbasert, men det er ikke klart hvor mye det eventuelt vil koste (og om det vil være flere typer medlemskap).

Next Generation har også snakket med utviklere som har sagt at det virker som PlayStation 3 skal lanseres i september, både i USA og Japan. Om det er tilfelle, kan vi kanskje håpe at konsollen kommer til Europa like før jul, men det vil heller ikke overraske om en europeisk lansering lar vente på seg til neste år.

Det har også nylig kommet frem at harddisken til PS3 kun vil selges separat. Konsollen vil støtte flere forskjellige typer lagringsmedier (2.5" harddisk, minnestikker i flere formater og CompactFlash-kort), men i utgangspunktet er alt dette tilleggsutstyr. For et kjapt overblikk over PS3-konsollens spesifikasjoner, kan du besøke produktsiden på Playstation.com.

Siste fra forsiden