PlayStation 4

Sony skal ha forbedret lastetidene kraftig i egne spill på PlayStation 4

Kan skyldes at de forbereder seg på bakoverkompatibilitet på PlayStation 5.

The Last of Us Remastered er blant spillene som har fått en kraftig reduksjon i lastetider.
Sony

Blant andre nettstedet VGC rapporterer nå at Sony skal ha redusert lastetidene til flere av sine egne spill – mest sannsynlig som forberedelse til bakoverkompatibiliteten til den kommende PlayStation 5-konsollen.

I flere videoer dokumenteres det at lastetidene til førstepartstitler som The Last of Us Remastered og Until Dawn har blitt vesentlig kortere etter oppdateringer som Sony har sluppet til spillene. I sistnevnte spill er lastetiden nesten helt borte.

Andre førstepartstitler som God of War og flere andre skal også har fått redusert lastetidene kraftig i oppdateringer den siste tiden.

PlayStation 5 er rett rundt hjørnet, og nå ser det ut til at forberedelsene også har konsekvenser for eksisterende PlayStation 4-spill.
Sony

Kan være ny komprimering

Det spekuleres i om reduksjonen kommer som en konsekvens av et nytt komprimeringssystem som Sony har introdusert som ledd å i gjøre spillene klare for PlayStation 5 – og som altså også ser ut til å ha hatt en effekt på dagens konsoll.

Flere av oppdateringsfilene skal inneholde referanser til PlayStation 5, uten at dette er oppgitt i selve beskrivelsen av oppdateringene.

Som VGC peker på har noen spekulert i om teknologien som brukes i oppdateringene allerede har blitt brukt i spillet Ghost of Tsushima – et spill som Sony allerede har bekreftet får vesentlig raskere lastetider på PlayStation 5.

Sony har tidligere opplyst at 99 prosent av de over 4000 spillene som er lansert for PlayStation 4 vil fungere på PlayStation 5. De gamle spillene kan kjøpes og lastes ned direkte via PlayStation Store, og har du PlayStation 5-versjonen med diskdrev kan du bare sette inn spilldisken i maskinen.

PlayStation 5 lanseres den 19. november.

Les også: Dette er PlayStation 4-spillene som ikke fungerer på PlayStation 5 »

Siste fra forsiden