Sony solgte 1 million PlayStation 4-konsoller på lanseringsdagen

Nykommeren sørger for Sonys beste konsollansering noensinne.

Sony

I en pressemelding sendt ut søndag forteller Sony at de solgte over en million PlayStation 4-konsoller i Nord-Amerika på lanseringsdagen. Dette betyr at Sony nå danker ut rekorden de sementerte med PlayStation 2, da det nord-amerikanske publikummet kastet seg over 500 000 konsoller i løpet av den første helgen.

PlayStation 4 ble lansert i de to regionene fredag, mens resten av verden må vente litt ekstra. Her i Norge blir konsollen å finne 29. november. Til sammenligning må vi vente enda lenger på hovedkonkurrent Xbox One som slippes 22. november i Nord-Amerika og deler av Europa – Microsoft slipper ikke sin nyeste konsoll her i Norge før neste år.

Satser på 3 millioner innen nyttår

Amerikanerne er ikke helt begeistret for Killzone: Shadow Fall.

Ifølge Bloomberg forventer Sony at salgstallene ut året vil toppe 3 millioner kroner, og har satt seg ambisiøse mål om å nå 5 millioner innen mars neste år. Dersom pangstarten er en indikasjon på etterspørselen er det ikke umulig at selskapet kan nå disse målene, og kanskje også ta igjen konkurrent Wii Us forsprang på 3,91 millioner. Wii U solgte for øvrig 400 000 konsoller i løpet av sin første uke.

Til sammenligning greide PlayStation 3 å få ut nært 200 000 konsoller i løpet av sine første to uker i salg i 2006, mens Xbox 360 greide 326 000 i samme tidsrom. Publikumsuksessen Nintendo Wii trumfet samtidig disse med 600 000 solgte i løpet av sine første åtte dager. Ingen av disse er med andre ord i nærheten av PlayStation 4s tidlige salgstall.

Lunkne anmeldelser

Knack får også hard medfart over sjøen.

Den amerikanske pressen har ikke jublet høyt over spillene som kommer nå i første omgang. To av konsollens mest fremtredende spill, Knack og Killzone: Shadow Fall, har ikke overbevist våre transatlantiske kolleger om at konsollen er verdt å eie helt enda.

Selv har vi i Gamer.no fått PlayStation 4 i hus, og er godt i gang med å teste både spill og konsoll for å gi et grundig innblikk i hva det norske publikummet kan vente seg når maskinen lanseres om to uker.

Sonys håndholdte konsoll gjør det langt fra like godt som storebror. Sony tror likevel at PS Vita kommer til å få bedre dager.

Siste fra forsiden