Sony stikker av med Ghostbusters – for en stund

Spillet vil i første omgang kun slippes til Sony-plattformer.

Det lovende Ghostbusters-spillet skulle etter planen slippes til alle plattformer, helt inntil Sony kjøpte rettighetene for utgivelsen av spillet i Europa. Atari tok utgiverrettighetene i fjor høst, men ble først nå kjøpt opp av Sony. Spillet skal etter planen ut i hyllene til PS3 og PS2 den 19. juni samtidig som den første Ghostbusters-filmen slippes på Blu-Ray.

Sony sendte nylig ut en pressemelding for å rydde opp i de turbulente spekulasjonene om hvorvidt Sony skulle gjøre Ghostbusters utelukkende eksklusivt til sine plattformer. Nå er det opplyst om at PS3- og PS2-versjonen av spillet kun vil være tidseksklusivt. Det betyr at eiere av Xbox 360, PC, DS og Wii må vente noen måneder før spillet er tilgjengelig. PSP-versjonen er forventet å komme til høsten.

Sony-eksklusiviteten den 19. juni gjelder i første omgang "PAL"-områdene. Atari har fortsatt ansvar for utgivelsen i USA og Canada, men Sony har altså full kontroll i Europa og flere andre deler av verden. Hva dette betyr for det amerikanske markedet vet vi ikke, men det ventes at Sony har noe å si angående dette også. Slik det ser ut nå kan derimot Atari slippe alle versjonene av spillet den 19. juni i USA.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden