Sony vil hindre PS3-import

I Europa får vi ikke PS3 før til neste år, og Sony vil gjøre det de kan for å hindre importører i å selge konsollen til europeiske kunder.

For kort tid siden vant Sony et søksmål mot den Hong Kong-baserte nettbutikken Lik-Sang. En britisk domstol slo fast at det var ulovlig for Lik-Sang å selge PSP-konsoller til europeiske kunder, på tross av at Lik-Sang befinner seg i Hong Kong og i utgangspunktet ikke er underlagt britiske og europeiske regler.

Nå gjør Sony det klart at de vil kjøre en knallhard linje mot forretninger som importerer PlayStation 3-konsoller fra andre deler av verden for salg i Europa eller selger PS3 til europeiske kunder før konsollens europalansering i mars.

Sony forteller til nettstedet Gamespot at loven er klar på dette området, og at "grå import" av PS2, PSP og PS3-produkter til EU er ulovlig, med mindre Sony selv har gitt tillatelse til dette. Derfor vil de utnytte seg av alle lovens muligheter for å stoppe selskaper som velger å gjøre dette.

Grunnen skal være at de ønsker å beskytte europeiske kunder mot å kjøpe maskinvare som ikke følger de strenge lovene i EU og Storbritannia, samt PS3-maskiner som ikke er bakoverkompatible med europeiske spill til PS1 og PS2 og ikke vil spille europeiske Blu-ray-filmer eller DVD-er. Sony ville ikke kommentere om de også ville stoppe privatpersoner som legger PS3-maskiner ut for salg over nettsteder som eBay.

Siste fra forsiden