Fremtidens PlayStation-kontroller

Sony viste konsept for fremtidens PlayStation-kontroller

«Ti år frem i tid.»

Teknologiske fremskritt skjer kanskje ikke like raskt i disse dager som de har gjort, men ting går da fortsatt fremover. Hvordan spillmediet ser ut om ti år er derfor vanskelig å spå, men Sony har kanskje en anelse om hvor bransjen er på vei.

Torsdag lanserte PlayStation-makeren sin langtidsvisjon for kreativ underholdning. I en video om temaet viste selskapet frem ulike konsepter, som blant annet inkluderte hvordan en PlayStation-kontroller kan se ut i 2034.

I det korte klippet ser vi en skjerm som tilsynelatende svever noen centimeter over en sølvfarget håndkontroller. Dingsen kan minne om en slags fremtidens Nintendo Switch, uten at det er helt klart hvorvidt skjermen faktisk er håndfast eller om den bare er en projeksjon.

Fremtidens PlayStation-kontroller?
Sony

Kontrolleren har ingen åpenbare knapper, og er i stedet utstyrt med det som kan ligne på berøringsflater. Analogspakene ser imidlertid ut til å ha overlevd hoppet inn i fremtiden.

Akkurat hvordan et slikt produkt vil fungere i praksis er slettes ikke godt å si, og hvorvidt det er en fremtid som noen gang vil realiseres er slettes ikke sikkert. Sony påpeker at dette kun er et tankeeksperiment, og at ikke noe av det som vises i videoen har direkte tilknytning til eksisterende Sony-produkter.

I 2034 er vi kanskje kommet til PlayStation 7. Så da får vi vente å se.

LES OGSÅ: Ny versjon av Rog Ally er på vei »

Siste fra forsiden