Sony stanser PlayStation-produksjon

Gamespot forteller i dag at Sony nå har avsluttet produksjonen av alle modeller av sin originale PlayStation. Konsollen ble introdusert i desember 1994, og i de siste 11 årene har den blitt den første konsollen noensinne som har solgt over 100 millioner enheter. Siden kunngjøringen om dette kom i 2004, har PlayStation 2 oppnådd det samme enorme tallet - noe dagens konkurrenter for øyeblikket bare kan drømme om.

Nå er det altså slutt på PlayStation-produksjonen, men det betyr ikke at systemet er fullstendig dødt. Sony har enda en relativt stor beholdning konsoller, og de selges fortsatt i butikkene i enkelte deler av verden. Dessuten kan PSP-eiere snart kunne laste ned og spille PlayStation-spill på deres håndholdte konsoll, og det samme vil etter alt å dømme være mulig på PS3. Det totale spillbiblioteket for PlayStation er på nærmere 7500 spill.

PlayStation (da kjent som Play Station) var opprinnelig ment som et CD-Rom-system til Nintendos SNES, men den kontroversielle Nintendo-sjefen Hiroshi Yamauchi valgte i all hemmelighet å avslutte kontrakten med Sony, for så å gå i partnerskap med Philips. Dette kunngjorde de dagen etter at Sony med brask og bram hadde vist frem sitt Play Station-system, i den tro at de hadde Nintendos fulle støtte.

Ydmykelsen var et faktum, og Ken Kutaragi, som ledet Play Station-prosjektet, besluttet seg for å ta igjen med renter. Han klarte å overtale ledelsen i Sony til å la ham og teamet hans videreutvikle systemet til å bli en egen konsoll som skulle kunne ta opp kampen med Nintendo, og til nå har denne kampen gått svært godt for Kutaragi og Sony.

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen