South Park: The Stick of Truth sensureres i Europa

Vi får ikke ta del i analprobing og abortminispill.

Denne scenen forblir urørt.
Ubisoft

Å si at South Park har tatt lett på sensur opp gjennom årene er ikke en kontroversiell påstand. Den populære tv-serien har havnet i klinsj med flere personer og selskap uten å ha blitt kneblet, og kun få ganger har det blitt nødvendig å endre eller stoppe innhold fra å bli vist på tv-skjermen.

South Park: The Stick of Truth bruker flere av seriens kjennemerker.

Det samme gjelder dessverre ikke i spillverdenen, der man er strengere på hva som får komme gjennom nåløyet. Deler av South Park: The Stick of Truth blir sensurert i enkelte marked. Dette melder BT.com (via Eurogamer).

I dette tilfelle er det Ubisoft selv som har valgt å kappe noen kontroversielle partier fra Xbox 360- og PlayStation 3-versjonen i Europa, Midtøsten og Afrika. Windows-utgaven skal forbli urørt. For øvrig får våre amerikanske venner i hamburgerland den usensurerte utgaven på alle tre plattformene.

Abort og analprobing

De totalt syv scenene som sensureres er, i kjent South Park-stil, harselering med kontroversielle tema. I dette tilfelle er det snakk om minispillsekvenser der spilleren gjør et abortinngrep på figuren Randy, samt et lignende abortminispill der en doktor gjør en abort på spillerfiguren. De resterende fem scenene som kappes involverer analprobing – et inngrep som i South Park-universet vanligvis gjøres av litt for nysgjerrige romvesner.

Rollespillet blir nok hard kost for noen.

Alle scenene erstattes med et stillbilde med en tilhørende tekst, skrevet av South Park-skaperne.

Overfor Eurogamer hevder Ubisoft noe vagt at innholdskappingen skal være relatert til en «markedsavgjørelse». Nettstedet peker på at det kan skyldes Tysklands strenge sensurregler, men understreker at den vage ordlyden fra Ubisoft gjør det vanskelig å vite for sikkert nettopp hvorfor innholdet kappes.

South Park: The Stick of Truth utvikles av rollespillveteranene i Obsidian Studios i samråd med tv-seriens studio, og slippes 7. mars til Xbox 360, PlayStation 3 og Windows.

Spillsensur

Vanligvis er sensur noe som pålegges av organ i enkelte land. Historisk sett har Tyskland og Australia vært blant verstingene når det kommer til å kappe innhold som organene finner støtende.

Senest i fjor måtte Deep Silver endre på Saint's Row IV for at spillet skulle få innpass i Australia, på grunn av seksuelt innhold og romvesendop. Tyskland slapp på sin side ikke inn Xbox One-spillet Dead Rising 3 i fjor høst.

Vi tok en titt på humorspillet under E3 i fjor.
Den gang mente vår skribent at South Park-spillet kan lykkes godt »

Les også
Anmeldelse: South Park: The Stick of Truth

Siste fra forsiden