Saints Row IV blir for drøyt for Australia

Det spenna gærne humorspillet selges ikke i kenguruland.

Når Saints Row IV dumper ned på konsoller med dubstepgevær og aliens, kommer ikke spillet til å være i salg i Australia. Det har Australias svar på Medietilsynet, Australian Classification Board, gjort klart i en pressemelding sendt ut tirsdag.

– Styret mener at Saints Row IV inneholder interaktive, visuelle bilder av implisert seksuell vold som ikke settes i rimelig kontekst. I tillegg inneholder spillet bruk av narkotika knyttet til belønninger, noe som ikke er tillatt i følge retningslinjene våre, står det i avgjørelsen.

Dette betyr at Saints Row IV blir det første spillet som ikke får innpass i Australia etter at reglene åpnet for en 18 eller eldre-grense ved nyttår. Tidligere har Australia vært enda strengere, med en aldersgrense på 15 år og oppover som ytterpunkt.

Saints Row IV satser på noe mer urealistisk.

Grensemankoen har ført til noen besynderlige bannlysninger av stortitler, slik som Fallout 3 og The Witcher 2: Assassins of Kings som ble kappet på grunn av narkotika og sex. Begge disse har dog sluppet gjennom nåløyet i senere tid.

Ikke vanlig i Norge

Saints Row-seriens tilnærming til åpen verden-sjangeren har særlig i det siste innslaget bydd på krass og grenesløs humor, og absurde situasjoner. Ingenting tyder så langt på at det kommende innslaget vil vike fra denne modellen: Man spiller som Amerikas president, kidnappet av aliens og har et våpen som skyter dubstep.

I Norge har vi ikke like strenge regler på verken spill eller film. Vi benytter oss av PEGI-systemet, Europas de facto-system for aldersmerking på spill, med Medietilsynet som en rådgivende instans. Dette betyr at bannlysing av spill ikke er et problem vi tar stilling til.

Saints Row IV kommer 23. august, til PlayStation 3, Xbox 360 og Windows.

Les også: Sniktitt på Saints Row IV Les også: Stortingspolitiker vil ikke lovregulere dataspill

Saints Row IV E3 2013-trailer.

Siste fra forsiden