Telenorligaen / Overwatch

Spår jevn kamp om finaleplassen

Line og aNimus gir sine vurderinger av første semifinale i Overwatch-sluttspillet.

Blizzard

I dag er det klart for supersøndag i Telenorligaen. Sluttspillet i Overwatch skal avgjøres i tre direktesendte kamper på TV 2 Sumo fra klokka 16. Line og aNimus barker sammen i den første semifinalen, og skal kjempe om en plass i finalen og førstepremien på 7500 kroner.

Se kampen direkte på TV 2 Sumo klokken 16:00

Trenger du Sumo-konto? Registrer deg gratis »

Forventer tøff kamp

Line endte på toppen av tabellspillet, og møter derfor aNimus som endte på fjerdeplass. Line vant alle sine kamper i grunnspillet untatt én. Passende nok var det søndagens motstander, aNimus, som påførte Line deres eneste tap i en kamp som endte 1-3.

Teodor Fagerås i Line sier de er sugne på revansj mot aNimus, men ser ikke på laget sitt som noen klar forhåndsfavoritt, tross tabellplasseringen.

– Med tanke på forskjellige lagutskiftninger og tiden lagene har hatt på å forberede seg, så vil jeg si vi alle står ganske likt, sier Fagerås.

Selv om den innbyrdes statistikken lagene mellom taler i aNimus' favør, tar de ikke lett på oppgaven.

Eivind Bakkane på Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er vanskelig å si hva som kommer til å skje, men vi er forberedt på å gjøre vårt beste. På tross av at vi har tidligere i sesongen vunnet mot Line ser vi ikke for oss at denne kampen blir noe lettere. Line har vist seg til å være et topplag her i Norge og det må vi huske, sier styreleder i aNimus, Eivind Bakkane.

Tror ikke oppdatering får noe å si

Overwatch fikk denne uken en større oppdatering hvor blant annet nye spillmoduser og en ny helt, Sombra, ble lansert. Mer interessant for sluttspillkampene er imidlertid balansejusteringene som ble gjort.

Ingen av lagene tror det vil få store betydninger for «metaen» i kampene på søndag.

– Vi har alle testet ut den nye «patchen», men som ett lag blir det å ta det litt på sparket de neste dagene før kampen. Alle holder på med sitt, så det er vanskelig å få satt seg ned alle seks og øvd sammen. Men vi alle har god spillforståelse og så lenge alle spiller på sitt vanlige mekaniske nivå så burde vi iallefall klare å putte opp en «fight», sier Fagerås i Line.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Endringer skjer hele tiden og spillerne er kjappe med å hente opp nye ting, så vi tror nok ikke endringen i «metaen» vil påvirke oss så mye. Er bare å vente å se, sier aNimus-styrelederen.

Håper på Riddle i eventuell finale

Line er selvsikre på vei inn i semifinalen, og tror de tar seg til finalen. Der håper de å møte Riddle, som møter Oslo Lions i sin semifinale.

– Vi har et håp om at Riddle skal slå Lions, da vi ser på de som en litt lettere motstander grunnet at de nettopp har byttet ut hele laget sitt. Tror det blir oss mot Lions i finalen hvis vi spiller lik vi pleier å spille, sier Fagerås.

Siste fra forsiden