Spekulasjoner om PS3-pris

Forretningsanalytikerne i Merrill Lynch Japan Securities har nettopp gitt ut en rapport hvor de spår at Sony vil selge hver PS3 med omtrent 100 dollar i tap.

For en tid tilbake spådde analytikerne hos investorbanken UBS at Microsoft kom til å tape 75 dollar på hver solgte Xbox 360-maskin, etter som komponentene ville koste mer enn den antatte utsalgsprisen. Nå har analytikerfirmaet Merrill Lynch Japan Securities, ikke særlig overraskende, kommet fram til at Sony vil få en lignende situasjon.

De spår at en PS3 kommer til å koste cirka 494 dollar å produsere, og at hovedprosessoren (Cell), grafikkprosessoren og Blu-Ray-stasjonen vil stå for hundre dollar. Videre mener de det er trolig at Sony vil selge systemet for 410 dollar i Japan og 399 dollar i Nord-Amerika. Om tallene deres stemmer, ser det ut til at Sony vil tape cirka 100 dollar per solgte PS3. Merrill Lynch hevder dette vil bety cirka 1.2 milliarder dollar i tap det første året PS3 er i salg.

Microsoft har sagt at de regner med å lansere Xbox 360 for cirka 299 dollar, i alle fall i USA. Dermed ser det ut til at deres konsoll kan bli cirka hundre dollar billigere i butikkene enn en PS3, og det er i tillegg mange som tror at de kommer til å kutte prisene når PS3 lanseres, for å gjøre Xbox 360 enda mer fristende for kundene.

Sony selv ser, i alle fall utad, ikke ut til å være særlig bekymret for prisforskjellen mellom konsollene. Ken Kutaragi tror at når folk ser hva PS3 er i stand til å gjøre, vil de føle at prisen slett ikke er urimelig, og han forteller at Sony jobber for å lage en maskin som folk vil ha, uansett hva det måtte koste. Denne tankegangen er naturligvis ikke helt på jordet, noe PC-eiere som liker å ha det beste utstyret er et tydelig bevis på. Men for at Sony skal lykkes med denne strategien, bør det være tydelige forskjeller i prestasjonene til PS3 og Xbox 360.

Siste fra forsiden