Spelunker gjenoppstår

Alt er farlig for deg

Irem er snart klare med nye tilskudd til et par av sine serier.

Japanske Irem er mest kjent for skytespillserien R-Type, men de har også andre mer eller mindre kjente serier i stallen. Nå har de annonsert ferske tilskudd til noen av disse, og et av prosjektene er en gjenoppliving av det notorisk vanskelige plattformspillet Spelunker.

I Spelunker spiller du en huleutforsker av den grådige sorten. Din eneste oppgave er å samle med deg alt du finner av gods og gull før du når slutten av hulen du utforsker. Dette er ingen lett oppgave, for hulen har mange farer som lett kan ta deg av dage.

Minna De Spelunker til Playstation 3 skal ifølge Gamespot kjøre samme oppsett som originalen, men kommer med nye områder og muligheten til å spille med oppgradert grafikk og lyd. Hvis du ikke kan fordra nymotens spill kan du også velge å spille med god, gammeldags 8-bit grafikk.

Totalt skal Minna De Spelunker by på hundre forskjellige brett, og i tillegg til å utforske alene kan du også spille sammen med opptil tre venner.

Jordskjelv og overlevelse

Irem jobber også med et nytt Zettai Zetsumei Toshi. De to tidligere spillene i serien er kjent i vesten som henholdsvis Disaster Report og Raw Danger, og i begge spiller du overlevende etter en naturkatastrofe. Målet er å navigere gjennom fallferdige storbyruiner, redde andre overlevende og tilslutt flykte fra byen.

Zettai Zetsumei Toshi 3 til PSP er likt sine forgjengere, men denne gangen må du ikke bare passe på den fysiske helsen til spillfiguren din, men også sørge for at han er psykisk stabil og ikke bukker under for stress. Er han på randen av et nervøst sammenbrudd blir det mye vanskeligere å overleve.

Opptil fire stykker kan spille sammen, og spillet inneholder også en hendig liste med råd over hva du skal gjøre hvis du noen gang skulle være så uheldig å oppleve et jordskjelv.

Zettai Zetsumei Toshi 3 slippes i Japan en gang i løpet av 2009, og Minna De Spelunker skal selges gjennom Playstation Network til vinteren. Det er foreløpig ikke klart når noen av dem kommer til Europa.

Siste fra forsiden