Spennende kamper i helgens MLG-turnering

Se resultater og opptak fra Pro Circuit Spring Championship.

TesteTeste

I helgen var det duket for årets andre turnering i MLG Pro Circuit, nemlig Spring Championship. Det prestisjefylte arrangementet holdt konkurranser i StarCraft II, League of Legends og Call of Duty: Black Ops II, og med sin «open bracket»-løsning var det ikke mangel på konkurrenter.

Etter lange dager med spilling ble det til slutt kåret verdige vinnere i alle tre spillene. Alle helgens kamper kan sees i opptak på MLGs offisielle YouTube-kanal.

Svært spennende StarCraft II-finale

I StarCraft II-turneringen var det de tidligere lagkameratene Choi «Polt» Seong Hoon og Ko «Hyun» Seok Hyun som stod igjen som finalister, av 128 deltagere. De to sør-koreanerne leverte en storstilt forestilling, som gikk helt til den femte og avgjørende kampen. Etter flere timers intens spilling, ble Polt hakket for sterk for Hyun, som kunne krones som mesterskapets vinner. Med helgens seier blir Polt den fjerde StarCraft II-spilleren noensinne til å vinne en større turnering i både Korea, Europa og Nord-Amerika.

Gullvinneren stikker av med nesten 70 000 kroner og 750 WCS-poeng, som fører ham ett skritt nærmere det globale sluttspillet i Sør-Korea i november. Her møtes de seksten spillerne som har klart å rake sammen flest poeng i løpet av året, for å kjempe om å bli verdensmester i StarCraft II.

Se opptak av den femte og avgjørende kampen mellom Polt og Hyun.

Snuoperasjon i League of Legends

Fire League of Legends-lag hadde kvalifisert seg til å kjempe om en premiepott på rundt 180 000 kroner i helgens vårturnering. I finalen møttes lagene FXOpen e-Sports og compLexity Gaming. Etter å ha tapt den første kampen snudde det seg for FXOpen e-Sports, som etter to seire på rad stakk av med sin første turneringsseier og de tilhørende 120 000 kronene. I tillegg får laget en mulighet til å spille i den kommende vårturnering til League of Legends Championship Series (LCS).

Det ble også spilt tolv kamper i den nord-amerikanske delen av LCS. Åtte lag deltar i denne ligaen. Etter helgens kamper leder Cloud 9 HyperX fortsatt serien, tett fulgt av Vulcun TechBargains, Counter Logic Gaming og Team Coast.

Opptak av den siste kampen mellom FXOpen e-Sports og compLexity Gaming.

Overbevisende Black Ops II-seier

Over 150 lag slåss om seieren i Call of Duty: Black Ops II, det eneste konsollspillet det ble konkurrert i under MLGs Spring Championship. Selv om CompLexitys League of Legends-lag ikke nådde helt til topps i helgen var det likevel duket for gull i Call of Duty: Black Ops II-turneringen. CompLexity tok en overbevisende 6-2-seier over IcoNs.Impact, de regjerende mesterne fra MLG Winter Championships 2013, og ble dermed 120 000 kroner rikere.

Se den siste kampen mellom CompLexity og IcoNs.Impact i Black Ops II.

Les også: Norsk sølvmedalje i HomeStory Cup VII
Les også: Fnatic trekker seg fra StarSeries-finalen

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden