5 and a Half Men møter Eventyrbrus - Telenorligaen

Spenning i bunn før siste serierunde

Tre lag trenger poeng for å klatre vekk fra nedrykkssumpen i Telenorligaen Overwatch.

Privat/montasje Gamer.no

Tabellspillet i vårsesongen nærmer seg slutten, og før siste serierunde er det meste allerede avgjort. Ekspertene tippet riktig lag til å sikre seg sluttspillplass, og med bare én kamp igjen er det ingen som kan ta igjen Øygarden, Nordavind, Riddle og Lithium.

I andre enden av tabellen er det imidlertid fortsatt litt spenning. Ingen av de tre nederste lagene er helt trygge, så både 5 and a Half Men, Alopex og Toppen vil nok gi sitt ytterste for å kapre poengene som løfter dem opp fra nedrykksstriden i siste runde.

Midt på tabellen ligger fjorårets vinner av Telenorligaen, Dynasty, og Eventyrbrus trygt plassert fra nedrykksstriden, men uten mulighet til å ta igjen lagene foran.

Telenorligakommentator, Kristoffer «Warvolden» Volden, fikk delvis riktig i at det ville bli et stort skille mellom topp og bunn denne våren.

Se Eventyrbrus mot 5 and a Half Men direkte på Gamer.nos Twitch-kanal fra klokken 20:00 »

Slik ser tabellen ut før siste runde i Overwatch.
Skjermbilde Gamer.no

Jevnt i bunnen

Sesongen ble kort for Vicious and Delicious som trakk laget sitt etter bare noen få serierunder. Dermed ble det kun én direkte nedrykksplass å spille om.

Den plassen innehar Toppen e-sport før siste serierunde. Folkehøgskolelaget vinne mot Lithium om de skal ha noen mulighet for å slippe unna andredivisjon til høsten. Toppen har imidlertid ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen, og må opp noen hakk om det skal bli en realitet. Det eneste poenget Toppen har, kommer fra å ha spilt uavgjort mot Alopex som i skrivende stund ligger på på kvalikkplassen over Toppen.

De vil naturligvis holde dem bak seg, så de i det minste beholder kvalikkplassen, og kan kjempe om å spille førstedivisjon også i høstsesongen. Alopex har to poeng, fra to uavgjorte kamper mot henholdsvis Toppen og 5 and a Half Men. I siste serierunde skal Alopex ut mot regjerende Telenorligamester, Dynasty, som ikke har noe særlig å spille for i den siste runden.

Dynasty kan ikke sies å ha levd opp til resultatene fra høstsesongen 2017. Men alle spillerne ble byttet ut før sesongstart. Laget har slått tre av de fire lagene de har under seg på tabellen, og det kan bli fire av fire mot 5 and a Half Men i den siste runden.

Det siste laget under Dynasty er Eventyrbrus. Eventyrbrus så ut som en askeladd i starten av sesongen. Etter å ha bare ha vunnet ett eneste kart i sin første sesong på øverste nivå, skulle de egentlig ikke spille i førstedivisjon, men fikk en plass i det gjeve selskap likevel, da for mange lag trakk seg før sesongstart. Sesongen startet bra for Eventyrbrus. De tangerte sin egen rekord allerede i første serierunde, og i den andre runden feide de Alopex av banen, og vant sin første kamp på øverste nivå hele 4-0. Det ble seier mot Toppen i den påfølgende runden også, men siden har det blitt fire tap på rad. Resultatet mot 5 and a Half Men i siste runde har lite å si for eventyrerne, som er trygge fra nedrykksstriden, og ikke kan ta igjen topp fire.

Jevnt i toppen

Lagene som topper tabellen er kanskje ikke veldig overraskende. Ekspertene forventet at Nordavind skulle ta førsteplassen ettersom oppstillingen har vært stabil og lenger tid, og laget inngikk et sportslig og kommersielt samarbeid med Vålerenga før sesongen.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Den plassen har en annen forhåndsfavoritt, Øygarden, stukket av med etter at de slo Nordavind 3-1 i forrige runde, Nordavinds eneste tap så langt. Øygarden er ubeseiret så langt i årets seriespill, og har kun tapt to kart før siste serierunde. Øygarden har spilt ferdig sine kamper, men kan ikke bli forbigått at Nordavind, som skal spille mot Riddle i siste runde. En kamp de fleste nok forventer at Nordavind uansett vinner, selv om Riddle er et av lagene som kan gi dem kamp til døra.

Det siste laget på topp fire, Lithium, spiller som nevnt mot Toppen i siste runde, og de fleste forventer nok en Lithium-seier her. Om forventningene blir sanne, betyr det at Toppen rykker ned.

Riddle og Lithium har tapt to kamper hver. Lithium vant duellen mellom de to lagene, og med en antatt lettere kamp i siste runde, kan de fort ta tredjeplassen, selv om det ikke vil ha noen praktiske konsekvenser.

Merkbare forbedringer

Rundens hovedkamp er oppgjøret mellom 5 and a Half Man og Eventyrbrus. En kamp lagleder for 5 and a Half Men mener de kan vinne.

Lagleder for 5 and a Half Men, Robert «LodgeViking» Roulund.
Privat

– Tidligere erfaringer tilsier at vi skal kunne slå Eventyrbrus, men så langt har Eventyrbrus hatt en bedre sesong enn oss, så vi kommer ikke til å ta noe på forskudd. Jeg tror det kan bli en spennende og veldig jevn kamp, sier Robert "LodgeViking" Roulund.

5 and a Half Men var en av nykommerne til førstedivisjon da sesongen startet, og har helt akseptable resultater under beltet i debutsesongen.

– Synes den har gått relativt bra. Laget ble formet såvidt i tide til påmelding til Telenorligaen, og vi gikk inn i denne sesongen kun med tanker om å forbedre oss som individer og som et lag.

– Som et lag har vi hatt stor utvikling på hvordan vi spiller sammen. Det er også flere individer på laget som har gjort merkbare forbedringer og nådd flere personlige som mål de har satt seg. Alt i alt tror jeg vi alle er veldig fornøyd med utviklingen vår denne sesongen.

Disse spiller for 5 and a Half Men

Vis mer

Robert«LodgeViking» Roulund (DPS)
Bjørnar «beAr» Aarset (DPS)
Mariell «ShadowPoro» Engelsjord (Maintank)
Håvard «Ko0mbra» Lund (Offtank)
Gøran «NorTroll» Borg (Support)
Tobias «Bissas» Domaas (Support)

Han er ikke overrasket over lagene som har kvalifisert seg til sluttspillet, og heller ikke over hvilke lag som strever i bunnen av tabellen.

– Sånn som tabellen ser ut så er den ganske lik tankene jeg hadde om hvordan den ble seendes ut i starten av sesongen. Overraskelsene har vært minimale, ettersom lagene som når sluttspillet er veletablerte lag med mange gode spillere som folk kjenner til, sier

Ønsker seg på landslaget

Eventyrbrus-trener, Espen «Schnugaf» Onarheim.
Privat

Treneren til Eventyrbrus, Espen «Schnugaf» Onarheim, mener det har vært en spennende sesong hvor laget hans i det minste har vist litt framgang.

– Sesongen har vært spennende, vi har kanskje ikke sett helt den utviklingen vi ønsket, men vi har gått inn med noen flere poeng og noen tettere kamper enn hva vi tidligere har erfart. I henhold til sesongen som en helhet så har det vært mye bra, men dessverre også stort skille mellom topp og bunn, jeg håper interessen til Overwatch kun stiger og at vi får se mye mer nyanser på topp nivået enn hva det er per i dag, sier «Schnugaf».

Disse spiller for Eventyrbrus

Vis mer

Trygve «Skoiar» Tveita (Main Tank)
Mats Frode «Gen» Cjis (Off-tank)
Haakon Vetle «Far» Solvik (Support)
Jørgen «Yogibear» Røgeberg (Support)
Tommy «Cerus» Førland (DPS)
Jens Christian «NeTelf» Fleten (DPS)
Espen «Schnugaf» Onarheim (Trener)
Daniel «Fabe» Ekerhovd (Innbytter)
Rune «mtn» Tengs (Innbytter)

Det forventes en jevn kamp mot 5 and a Half Men fra Eventyrbrus' side også.

– Vi har litt kontakt med noen av spillerne deres og ut i fra hva vi har sett og spilt med dem, ligger vi nok på ganske likt ferdighetsnivå. Jeg tror nok det blir en jevn kamp, så selv om vi er sikra plass til neste sesong skal vi nok prøve å komme ut av det med noen ekstra poeng, men enkelt blir det ikke. Uavhengig av utfallet blir det nok en artig kamp, mye godt forhold til noen av spillerne på laget dems, så det blir nok en moro kamp, mener Espen «Schnugaf» Onarheim.

For øyeblikket spilles det kvalifisering til Overwatch-VM, hvor Norge ligger godt an til å kvalifisere seg til gruppespillet. Han håper Ask «AskForMore» Solheim Pedersen (Lihtium) og Carsten «Carmau» Mauland (Nordavind) fortjener en plass på landslaget.

– Der må jeg gi en shoutout til«AskForMore» og«Carmau» spesielt, de har vært en uvurderlig ressurs for oss som lag. Litt tom for navn, men jeg vet at det ikke akkurat hadde gjort meg vondt å seKristian «Rikku» Sæther (Nordavind) stående på landslaglista heller. Det er mange gode spillere å plukke blant.

SLIK SPILLES RUNDE NI AV OVERWATCH I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl 20:00: 5 and a Half Men - Eventyrbrus
Kl 20:00: Dynasty - Alopex
Kl 20:00: Nordavind - Riddle
Kl 20:00: Lithium - Toppen

Alle kampene spilles søndag 22. april.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

I tillegg til spillerne som faktisk skal spille kampene, skal det velges tre personer som skal fylle posisjoner i støtteapparatet; manager, trener og «community lead». «Schnugaf» mener også at han selv har noe på landslaget å gjøre.

– Det hadde vært gøy å se meg selv som community lead på landslaget, så det blir vell noe propagandaslenging i de kommende ukene når det skal velges komité, sier «Schnugaf».

PS: Oppsettet i sluttspillet er allerede bestemt. Som tabellvinner har Øygarden valgt Lithium som motstander i semifinalen. Den andre semifinalen spilles dermed mellom Nordavind og Riddle. Sluttspillet spilles søndag 3. juni.

Siste fra forsiden