Spider-Man har fått slippdato

Oppdatert: Nye detaljer er avslørt, som at spillet er låst til 30 bilder i sekundet.

Oppdatering 5. april: I et intervju med GameInformer har spillsjef Bryan Intihar avslørt en rekke nye detaljer om Spider-Man. Blant annet bekreftet han at spillet låses til 30 bilder per sekund på både PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro, det får ingen mikrotransaksjoner og det er mange ganger større enn Sunset Overdrive.

I tillegg fikk vi vite at spillere kan bruke New Yorks undergrunnsbane til å forflytte seg hurtig fra sted til sted på kartet. En fotomodus er ellers inkludert, Spider-Man vil ikke dø hvis han faller i vannet og Mary Jane Watson blir en spillbar figur.

Opprinnelig sak følger.

Insomniac Games' mye omtalte Spider-Man-spill lanseres den 7. september 2018. Det kunngjorde Ratchet og Clank-studioet denne uken, i en melding på den offisielle PlayStation-bloggen.

Spider-Man Collector's Edition.
Sony

Actionspillet kommer eksklusivt til PlayStation 4, og later til å holde seg til Sony-konsollen for all fremtid. På spørsmål fra en Twitter-bruker om når spillet kommer til Xbox, var svaret fra Insomniac nemlig at det aldri kommer til å skje.

Ved siden av datoen avduket utvikleren også en samleutgave av spillet, som inneholder både fysiske og digitale godbiter for spesielt interesserte fans. Pakken byr blant annet på en statue og en bok med konseptkunst, men av kanskje større interesse skilter den også med innholdspakken The City That Never Sleeps.

Ifølge utvikleren er dette et slags sesongpass, bestående av tre historieutvidelser som skal rulles ut en gang etter spillets lansering. Detaljene er enda ikke bekreftet, men de som kjøper The City That Never Sleeps loves blant annet nye oppdrag, skurker og andre figurer, samt flere antrekk for edderkoppen selv.

Akrobatisk action

Smiiiiil.
Sony

Spider-Man ble opprinnelig avduket på E3-messa i 2016, men det skulle gå enda et år før vi ble mer kloke på hva spillet gikk ut på. I Insomniacs tolkning av Spider-Man-universet møter vi en 23 år gammel Peter Parker, som har hatt edderkoppkreftene sine i åtte år.

Det er med andre ord ikke snakk om noen opphavshistorie, men snarere ett forsøk på å fortelle en helt ny historie om den unge superhelten. Vi tok en kikk på spillet i fjor, og skribent Jonas Magerøy likte godt det han fikk se:

– Selv om det er noen ting – saktefilm-angrep og aldri-drepe-noen-mekanikkene – som gjør meg usikker på hvor god flyten i spillet vil være, klarer jeg ikke unngå å bli entusiastisk. Den stilistiske akrobatikken til Spider-Man virker veldig god, og måten du kan snike deg rundt på og ta ut fiender i stillhet ser ut til å by på mye moro mellom friklatring og åpne kamper, skrev han den gang.

Her kan du se enda mer av Spider-Man »

Les også
Anmeldelse: Spider-Man

Siste fra forsiden