Xbox - Spider-Man

Xbox takket nei til Marvel, like før Sony sikret seg Spider-Man på PlayStation 4

Spider-Man.
Insomniac Games

En av PlayStations største suksesshistorier de siste årene har vært Insomniacs Spider-Man. Spillet kom først ut på PlayStation 4 i 2018 og høstet god kritikk, og har siden blitt en av konsollens bestselgere.

Men historien kunne vært svært annerledes.

LES ANMELDELSE: Spider-Man redefinerer fart og spenning »

Adjø Activision, hei Sony

I boken The Ultimate History of Video Games Vol. 2 (via ResetEra), skrevet av Steven L. Kent, forteller en av topplederne i Marvel Games – Jay Ong – om hvordan Spider-Man-avtalen ble til. Alt begynte da Marvel trakk seg ut av sin daværende avtale med Activision for å lete etter en bedre partner, på grunn av misnøye med kvaliteten på spillene utgiverhuset leverte.

Historien kunne vært svært annerledes.
Espen Jansen/Gamer.no

Marvel Games gikk til både Xbox og PlayStation for å høre om de to selskapene ønsket å danne et partnerskap om eksklusive spill. Xbox ønsket dog å fokusere på sine egne merkevarer ifølge Ong, og takket nei til tilbudet fra tegneseriegiganten.

PlayStation var betydelig mer interesserte.

– Jeg satte meg ned med disse to topplederne for PlayStations tredjepartsavdeling, Adam Boyes og John Drak, i august 2014, i et konferanserom i Burbank. Jeg sa «Vi har en drøm om at dette er mulig, at vi kan slå [Batman] Arkham og ha i hvert fall ett spill, og kanskje flere spill, som kan drive salget av plattformen deres», erindrer Ong.

PlayStation slo til, og tilbød seg å lage et storbudsjetts PlayStation-eksklusivt Spider-Man-spill. Insomniac ble satt på prosjektet, og resten er historie.

Siden har Marvel's Spider-Man ført til 20 millioner solgte spill, mens ekstraspillet Spider-Man: Miles Morales har levert over 6,5 millioner solgt. En oppfølger er på vei fra Insomniac Games til PlayStation 5, med planlagt slipp i 2023.

LES ANMELDELSE: Spider-Man: Miles Morales spinner videre på 2018-spillet på en god måte »

LES OGSÅ: Her er Spider-Man 2 »

Siste fra forsiden