StarCraft II

Spiker'n i kista for Snutes WCS-håp

Men nordmannen har gode forutsetninger for å hevde seg neste år.

GosuGamers.net

I hele år har Jens «Snute» Waller Aasgaard prøvd å kvalifisere seg til den store WCS-finalen på BlizzCon. Det norske StarCraft-håpet har spilt isvært mange store turneringer med nettopp dette målet for øyet. Men etter forrige ukes skuffende resultat i DreamHack Open: Stockholm, ble sjansene hans kraftig redusert. Plutselig var han avhengig av at alle konkurrentene hans røk ut av sine respektive turneringer.

Slik gikk det dessverre ikke. I helgen spilte nemlig Lee «INnoVation» Shin Hyung finalen mot Eo «soO» Yoon Su i den koreanske GSL-turneringen. Snute var avhengig av at INnoVation tapte kampen, men den koreanske terran-spilleren endte opp med å vinne 4-2.

Dermed dyttes Snute ned på 17. plass på WCS-rankingen. Siden det kun er de 16 beste som går videre til BlizzCon, er nå alt håp ute for å få en norsk representant til BlizzCon i november.

Bedre lykke neste år?

Alt er imidlertid ikke bleksvart for Snute. Det ble nylig kjent at Blizzard vil kreve at alle som spiller i WCS-turneringene neste år må ha bosted i den regionen de konkurrerer i. Det har tidligere vært en trend at de beste koreanerne drar utenlands i stedet for å konkurrere i Sør-Korea, noe som har gjort det svært vanskelig å hevde seg i WCS Europe eller WCS America.

Siden disse turneringene nå blir regionlåst, betyr det trolig at Snutes sjanser for å kvalifisere seg til et WCS-sluttspill neste år øker betraktelig. Han er fortsatt av mange ansett som den beste ikke-koreanske spilleren, så det blir svært spennende å se om han klarer å gå hele veien i WCS Europe tidlig i 2015.

Siste fra forsiden