Spill markerer D-Dagens 60-årsdag

I går var det seksti år siden D-Dagen, og i den forbindelse har det blitt gitt ut nye videoer fra de kommende spillene D-Day og Axis & Allies: RTS.

D-Day er under utvikling hos ungarske Digital Reality, som stod bak Desert Rats vs. Afrika Korps. Spillet er et sanntidsstrategispill i full 3D, som kommer med 12 enspilleroppdrag hvor du får ta del i den allierte invasjonen av det europeiske fastlandet.

D-Day skryter av at du får kontrollere over 60 ulike enheter, og her kommer spillet med alt fra en rekke ulike typer soldater til tanks, artillerikjøretøy, antiluftskyts og fly. Spillet kommer også med gode muligheter for flerspiller, og inneholder 12 kart spesialdesignet for dette. Opp til åtte spillere kan kjempe mot hverandre på nettet eller over LAN.

Det er nok først og fremst den flotte grafikkmotoren som får folk til å legge merke til spillet, og denne demonstreres på en utmerket måte i den nye traileren, som du kan laste ned herfra (53 MB):

Digital Reality er ikke de eneste utviklerne som velger å markere D-Dagens 60-årsjubileum på denne måten. TimeGate Studios, som står bak Kohan-spillene, jobber også med et sanntidsstrategispill som foregår under andre verdenskrig. Spillet heter Axis & Allies: RTS, og i motsetning til D-Day er fokuset her på hele krigen, i stedet for en enkelt del av den.

I Axis & Allies: RTS får du spille som en av de fem supermaktene under andre verdenskrig, og kampene foregår over hele verden (fra Stillehavet til Afrika og Europa). Selv om spillet kommer med autentiske kjøretøy og utstyr følger det ikke virkelighetens historie slavisk, og handlingene dine vil kunne påvirke resten av krigen.

Også Axis & Allies: RTS kommer med grafikk i full 3D, som du ser av de nye filmene fra spillet. Filmene (to trailere og to gameplayvideoer) kan du laste ned herfra:

Siste fra forsiden