Konkurranse

Spillåret 2008 – festen fortsetter

Godt nytt spillår

Vi tar frem vår altoverskuende lupe og ser på noen av godbitene 2008 har å by på.

1: First page
2: New page
3: New page
4: New page

2007 er historie, og nylig oppsummerte vi i Gamer.no hva vi mente var det årets beste spillopplevelser. Det er blitt en farse i spillbransjen, men flere vil nok kalle 2007 for tidenes spillår, som de gjorde med 2006 og før det, 2005.

Faktum er at vi lever i en sterkt voksende bransje, og tilveksten av tre forholdsvis nye og nå etablerte konsoller, gjør at spillmengden er enorm. Høsten 2007 fortonte seg som en eneste spillorgie, og vi er sikre på at det er mange flere enn oss som den dag i dag jobber med å komme seg ajour og få spilt alle gode spillene som nå står i hyllene.

Ingen grunn til å bli dvask

Vi må ikke sove! 2008 er godt i gang, og det tar ikke mange dagene før spillstrømmen våkner fra juledvalen og vender tilbake til spillhyllene. Hvis du synes at det forrige året var bra, er det ingen grunn til å tro at inneværende skal bli noen festbrems.

2008 er året hvor alle de tre nye konsollene har fått etablert seg. Det er året hvor vi en gang for alle slår ihjel begrepet «nestegenerasjonskonsoll», og tar inn over oss at Xbox 360, PlayStation 3 og Nintendo Wii er denne generasjonen. De er alle ferdige med barndommen og den tøffe, spillmagre tiden rett etter konsollutgivelse.

Vi håper at 2008 blir året hvor alle konsollene virkelig begynner å skinne, og at vår kjære, men ofte avglemte plattform PC-en, fortsetter å levere knakende gode titler med DirectX 10-støtte. Her er noen av spillene vi i Gamer.no ser frem til i året som akkurat har startet:

Zak & Wiki: Quest for Barbaros’ Treasure (Wii)

Slippdato: 18. januar

Allerede midt i januar starter storspillene å varme oss. Zak & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure tilhører eventyrspillsjangeren, og som følgesvennene Zak og Wiki er du på jakt etter en sjørøverskatt. Utviklerne lover gåteløsning og moro, og med Wii-kontrolleren godt implementert, kan dette være en kjempegod start på det nye spillåret.

Les også:Vår sniktitt

Burnout Paradise (PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: 24. januar

Les også
Anmeldelse: Gran Turismo

Den nyeste tilveksten til den populære Burnout-serien finner sted i den oppdiktede byen Paradise City. Grisekjøring og bulking står som alltid sentralt i en by som Electronic Arts selv hevder er skapt for å lage liv og røre i. Stram sikkerhetsbeltet og gjør klart for en kjøreopplevelse som varmer i vinterkulda.

Les også:Slik blir Burnout Paradise

Advance Wars: Dark Conflict (DS)

Slippdato: 25. januar

Det første Advance Wars til DS viste seg raskt å bli et høydepunkt. I den grad strategispill kan fungere på en håndholdt konsoll, må Advance Wars sies å være blant de aller beste. Dark Conflict er et nytt stykke turbasert krigsstrategi, og vi gleder oss til å bestemme verdens skjebne bevæpnet med stylus.

Devil May Cry 4 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: 8. februar

Capcom er i februar klare med sitt fjerde kapittel av den populære serien. Devil May Cry debuterer på denne konsollgenerasjonen, og blander nye og gamle spillfigurer i et actionspill som blander nærkamp og skyting med en alternativ verden full av demoner og andre uhyrer. Med et nytt kampsystem og strålende grafikk, kan dette bli et av vinterens høydepunkter.

Turok (PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: 8. februar

De som husker Turok fra Nintendo 64, kan begynne å glede seg til mer dinosauraction. Det nye Turok-spillet byr på flunkende ny historie og hovedperson, og det blir både blodig og nervepirrende når du braker sammen med alt fra ville dinosaurer til soldater som ikke akkurat er ute etter kos.

Les også:Elver av blod i Turok

Lost Odyssey

Slippdato: 29. februar

Lost Odyssey er det andre Xbox 360-eksklusive spillet fra Mistwalker. I likhet med Blue Dragon er det Final Fantasy-faren Hironobu Sakaguchi som er sjefen på prosjektet. Spillet er et såkalt japansk rollespill, og de som er glade i sjangeren kan bare begynne å glede seg.

Les også:Vår sniktitt

No More Heroes (Wii)

Slippdato: 29. februar

Fra Japan kommer oppfølgeren til det kritikerroste Killer 7. No More Heroes er et actionspill med en svært særegen visuell stil. Du tar rollen som leiemorderen Travis Touchdown, og skal ved hjelp av Wii-kontrolleren blant annet fekte med katana på din vei til anerkjennelse.

Condemned 2: Bloodshot (PlayStation 3, Xbox 360)

Slippdato: Februar

Condemned: Criminal Origins var i sin tid det kanskje beste av lanseringsspillene til Xbox 360. I februar får vi et gjensyn med etterforskeren Ethan Thomas, og med nytt kampsystem og mye ferskt utstyr, ligger alt til rette for nok en nervepirrende psykologisk thriller fra utvikler Monolith.

Les også:Vår sniktitt

1: First page
2: New page
3: New page
4: New page

Siste fra forsiden