Spillere klager på at Artifact krever betaling for «alt» – nå gjør Valve endringer

Valve/Steam

I slutten av denne måneden skal Valve slippe sitt første nye spill på en stund, kortspillet Artifact, og allerede nå har spillet mottatt mange klager. Det melder blant andre PC Gamer.

I blant annet en stor Reddit-tråd viser mange spillere stor misnøye med betalingssystemet i Artifact, nærmere bestemt at man må betale for det meste i spillet.

Spillet lar spillere enten kjøpe kortpakker for 2 dollar per stykk, kjøpe og selge korte via markedplassen, hvorav Valve tar en andel, eller vinne nye kort via spillmoduser som krever billetter man må betale ekte penger for.

Valve responderer

Etter at klagene begynte å dukke opp kom Valve selv på banen med et innlegg på Artifact-bloggen sin, hvor de riktignok ikke svarer på noen av de viktigste innvendingene fra spillerne.

Valve

I innlegget skriver Valve at det vil bli mulig å øve på de såkalte «draft»-modusene uten å bruke billetter, som altså koster penger. Endringen kommer i den nye betautgaven, som skal være ute nå.

Et knippe andre endringer er også på plass, deriblant muligheten til å spille i den såkalte Call To Arms Phantom Draft-modusen i brukerskapte turneringer.

Artifact ble opprinnelig avduket i fjor, på det prestisjetunge e-sportarrangementet The International. Spillet er et digitalt samlekortspill i samme kategori som Hearthstone, Gwent og Magic: The Gathering, som baserer seg på figurer og elementer fra Dota 2.

Artifact kommer til Windows, Mac og Linux 28. november i år, mens versjoner for iOS og Android kommer en gang i 2019.

Les også: Valve endrer navnet på Artifact-kort på grunn av rasistiske assosiasjoner »

Siste fra forsiden