Valve endrer navn på Artifact-kort på grunn av rasistiske assosiasjoner

Valve/Steam

Valve første egne spill på en stund, kortspillet Artifact, har ennå ikke blitt lansert, men allerede nå har det pisket opp kontroverser – med et nytt kort som nylig ble sluppet. Det melder blant andre Game Informer.

Kortet det dreier seg om ble kunngjort på Twitter og hadde navnet «Crack the Whip», et uttrykk som betyr å bruke pisk, gjerne som en metafor for å utøve dominans overfor undersåtter.

Assosiasjoner til slaveri

I beskrivelsen av hva kortet gjør står det at kortet kan brukes til å «modifisere en svart helt» ved å øke angrepsverdien, hvor ordet «svart» refererer til fargen på selve kortet.

Kombinasjonen av ordene «svart helt» og «Crack the Whip» ga noen brukere, blant annet på Twitter, assosiasjoner til slaveri og rasisme. Oppfordringer ble gitt om å skifte navn, noe Valve gjorde. På Twitter opplyste de nemlig at navnet endres til «Coordinated Assault».

Valve sa ingenting om hvorvidt navneendringen var en respons på tilbakemeldingene som det opprinnelige navnet fikk, men det er nok rimelig å anta at dette er tilfellet.

Artifact ble først kunngjort for et års tid siden og er altså et digitalt samlekortspill litt i samme gate som Magic: The Gathering. Spillet slippes til PC-, Mac- og Linux-plattformene den 28. november, og i løpet av neste år skal det også komme iOS- og Android-versjoner.

Spillet er det første i det som skal bli en kraftig opptrapping i spillsatsingen som Valve har lovet fremover.

Les også: Valve skal begynne med mer moderering av spilldiskusjonene på Steam »

Siste fra forsiden