Intervju

SLY - CS:GO

SLY: – Foretrekker internasjonalt lag - men er åpen for norsk superlag

Gamer.no har fått gleden av å prate med Norges heteste navn på overgangsmarkedet i sommer.

Sindre Stien/Good Game

Det er stor enighet i den norske Counter-Strike-scenen om at Steffen «SLY» Amundsen er blant de heteste overgangsprospektene i Norge. Nå venter mange i spenning på hvor den norske eleganten ender opp etter et kort opphold i Let us Cook.

Gamer.no kunne melde om at Amundsen var å finne i et interessant prosjekt med den polske legenden Janusz «Snax» Pogorzelski bak tøylene for en snau måned siden. Bare en kort måned inn i den nye satsingen måtte både Amundsen og Alexandru «s0und» Stefan finne nye hjem.

Kort opphold i Let us cook

For en snau måned siden ble du med i Let us cook. Kan du fortelle hva som skjedde og hvorfor du ikke ble med på satsingen videre?

– Det som skjedde var at vi skulle skaffe oss en ny organisasjon som kunne lønne oss. Det var en polsk organisasjon som hadde internasjonale ambisjoner. En dag våkner jeg plutselig opp til at hovedsponsoren vil ha polsk kjerne i laget, ellers trekker de seg. Så da måtte jeg hoppe planken med Alexandru «s0und» Stefan.

Hvordan har dette påvirket deg? Er du fortsatt motivert og hvordan jobber du videre med Counter-Strike nå?

– Visste på forhånd at sånne ting kan komme til å skje når e-sport fortsatt er ganske ferskt, men jeg sitter fortsatt og spiller hver dag. Man kan ikke legge seg i foster-stilling etter et par slag i magen, da løper alle forbi deg.

LES OGSÅ: Metizport benker «thomass1»

Oppturen i Oilers

Vi går tilbake til høsten 2020, sesongen hvor Counter-Strike-satsingen til Oilers debuterer med en sterk andreplass i seriespillet og dermed sluttspill på første forsøk. Hvordan var det å oppleve den oppturen og hva tenkte du om laget underveis i sesongen og under sluttspillet?

Oilers 2020

Vis mer

sj Jesper «Jimbo» Kamsrud
sj Håvard «kfreq» Ytreland
sj Eskil «LaX» Bjørnsen
sj Steffen «SLY» Amundsen
sj Martin «MT» Sandvik

sj Eirik «niel» Lein (trener)

– I Oilers kom vi veldig godt overens og sluttspillet var jo alltid et must for oss, men vi nådde finalen for første gang noe som var veldig gøy. Hadde bare positive tanker om laget, men for alle spillere på den tiden var det kun et mål og det var Apeks sitt hovedlag, men så endra de det rett etter sluttspillet var ferdig.

Dere ryker ut i en jevn match mot et sterkt Apeks i sluttspillet med både Joakim «jkaem» Myrbostad og Dennis «Denns» Edman i lagoppstillingen. Mot slike navn var dere ikke favoritter før kampen men til tross for tapet så drar du opp en rating-prestasjon på 1.18. Hva gjør en slik prestasjon med deg før ny sesong og hva tenkte du om det selv?

– Når man har gode prestasjoner, så får man jo en del selvtillit. Kan jo kanskje si at det var en del der fra før av og i bunn og grunn burde man ikke tenke på det eller stresse over rating, det kommer til å ødelegge mer enn det hjelper.

Før ny sesong så kommer Johann «Saasinho» Saasen inn i laget på bekostning av Martin «MT» Sandvik. Hva var tanken bak byttet, og følte du at dere ble styrket som følge av endringen?

– Tror det var fordi vi ville ha en Ingame leader, og «Saasinho» kunne jo det. Begge er jo gode kompiser så det var ganske rough å gjøre dette i virkeligheten og ikke over nett.

Amundsen imponerte da 777 ble slått 2-1 i semifinalen.
Skjermdump: HLTV.org

Det blir en ny andreplass og nok en sluttspill-billett til Oilers. Denne gangen vinner dere semifinalen mot 777, hvor det må sies at du drar mye av lasset med 1.25 i rating, og best på server. I finalen møter dere Apeks med Ole «Marcelious» Langan i storform som vant seriespillet, og taper her to jevne kart med 16-12 og 16-13. Hva tenker du selv om finalen og sluttspillet med Oilers?

– Tenker som med hvert tap som ikke er 16-1 at vi kunne lett vunnet om vi hadde gjort et par småting annerledes. Men sånn som jeg husker det da, så var jeg fornøyd over å ha knekt semifinale.forbannelsen.

Akademilaget Apeks Rebels

Etter sesongen trodde mange at dere ville bygge videre fra andreplassen i sluttspillet. Men du sjokkerer mange ved å forlate Oilers for å satse med talent-laget til Apeks. Kan du kaste litt lys på hvorfor du valgte å skifte til Apeks Rebels?

Apeks Rebels 1.0

Vis mer

no Tobias «shyyne» Sæther
no Ådne «sense» Fredriksen
no Even «H0land» Holand
no Steffen «SLY» Amundsen
no Preben «Trax» Martinsen

dk Torbjørn «mithR» Nyborg (trener)

– Grunnen til at jeg ville til Rebels var forsåvidt fordi jeg ville hjem og at jeg hadde mye respekt for at Morten «Zeves» Vollan klarte å gjøre meg til en bedre spiller. Ideelt sett hadde det jo vært gøy å se hvor det gamle laget kunne tatt oss, men var en del faktorer som førte til at jeg tok det valget.

I Rebels får dere en fin start i USA hvor dere deltar i Fragadelphia 16. Dere pløyer gjennom motstand i både gruppespillet og kvartfinalen før dere slår ATK 16-11 og 16-10 i semifinalen. I finalen går dere til slutt på et tap og ender på andreplass. Hva slags minner og inntrykk har du fra Philadelphia?

Amundsen fikk trone øverst på prestasjonslisten etter Fragadelphia 16 var ferdigspilt.
Skjermdump: HLTV.org

– Fragadelphia var veldig gøy, er veldig takknemlig for sjansen vi fikk til å dra på den turen og erfaringen. LAN er helt annerledes enn å spille online. Det er mange flere ting du kan utnytte og man kan være mye mer kreativ på server med tanke på at folk er litt ekstra stressa og nervøse.

Du blir jo også den klart høyest ratede spilleren under Fragadelphia og fortsetter å vise et sterkt prestasjonstak, hva tenkte du selv om egen prestasjon?

– Var så klart veldig fornøyd med prestasjonen min, men visste jo at det er litt andre boller i Europa i kontra Nord-Amerika. Folk er bare på et høyere nivå i Europa, og det fikk jeg en del tyn for.

I Telialigaen blir det nok en andreplass og nytt sluttspill for deg, nå for Apeks Rebels. Men under sluttspillet blir dere slått 2-1 av 00 Prospects som senere ryker for 777 i finalen. Hva tror du var grunnen til at dere ikke bet bedre fra dere under sluttspillet, og hvorfor fikk dere ikke frem det dere viste i Philadelphia?

Amundsen i Apeks-farger under besøket til Philadelphia.
Kenneth Gaupseth/Apeks

– Grunnen til at sluttspillet i Rebels ble en så stor fiasko var fordi vi var så avhengige av «Zeves» sin input på server at vi ble litt fortapt uten veiledningen hans, noe som var veldig frustrerende.

Sjokkovergang til 777

Igjen skal du sjokkere mange når du og Preben «Trax» Martinsen forlater Apeks Rebels for rivalen 777. Kan du forklare litt hva som skjedde underveis og hva som gjorde at du til slutt endte opp med å forlate Apeks Rebels?

777 i 2022

Vis mer

no Kristian «akEz» Kornbakk
no Haris «H4RR3» Hadzic
no Mikael «mikki» Gaup
no Preben «Trax» Martinsen
no Steffen «SLY» Amundsen

no Snorre «fletch» Granerud (Trener)

– Da jeg spilte i Rebels var liksom 777 det nye Apeks-hovedlaget, altså målet til enhver norsk spiller. Etter et par gode turneringer fikk jeg endelig sjansen min til å spille på Norges beste lag noe som var sjukt moro og jeg lærte ekstremt mye om lagsammensetning og personligheter. Det var kanskje det året jeg lærte mest sånn utenom Counter-Strike.
Grunnen til at jeg endte opp med å forlate Rebels var enkel, 777 var Norges beste lag og det laget som hadde gjort det best internasjonalt.

777 er i ferd med å bygge et topplag med mål om å kunne hevde seg internasjonalt. Med nye stortalenter inn er det mange forventninger og forhåpninger til den nye lagoppstillingen. Dessverre går det ikke som forventet og laget stuper på verdensrankingen og må krangle med SKADE X om hvem som er best i Norge.

Kort tid etter at Alex «PALM1» Palm og Jesper «Jimbo» Kamsrud kommer inn i laget velger organisasjonen å ikke fornye fulltidskontraktene til spillerne. Hva slags tanker har du om denne perioden i 777, og hva tror du er årsaken til at dere ikke fikk det til slik dere ønsket?

Amundsen overrasker med overgang til Apeks' rivaler i 777.
Sindre Stien/Good Game

– Det var jo en kjip beskjed (ingen kontraktfornyelse fra 777, red.anm) men samtidig ganske forventet. Vi hadde levert under all forventning og bare hatt små lysglimt. Når ambisjonene er så høye så er det naturlig at man må gjøre utskiftninger, denne gangen hele laget. Men jeg tror alle spillerne satt for mye press på seg selv for jeg merket at jeg spilte bedre med en gang vi fikk vite at det ikke ble nye kontrakter. For da driver du ikke å tenker på at du må beholde plassen din i laget og at du må få til noe med en gang.

LES OGSÅ: Nytt norsk superlag i emning - 777 sikrer seg Trax og SLY

Foretrekker internasjonal satsing men åpen for et norsk superlag

Før Let us Cook kommer du fra en sterk seier i Telialigaen hvor du individuelt sett ikke bare var best, men med ganske god margin ned til nestemann også. Hvorfor tror du at det løsnet slik for deg i sluttspillet?

– Tror det løsnet seg akkurat på grunn av det jeg skrev ovenfor, det var null press og jeg hadde det bare gøy, tenkte aldri over hvor viktig det sluttspillet var for fremtiden min heller.

Det kan bli flere trofe-løft for Amundsen - men om det blir i en internasjonal satsing eller i et norsk superlag gjenstår å se.
Sindre Stien/Good Game

Vi fikk se et kort glimt av deg i en internasjonal satsing som dessverre ble kortvarig for deg uten polsk pass. Men i et overgangsmarked med veldig mange norske talentfulle spillere ledige - foretrekker du en internasjonal satsing eller kunne du sett for deg å satse i en norsk storsatsing?

– Foretrekker internasjonalt lag, med tanke på at jeg aldri har spilt i et før og generelt sett er spiller-alternativene mye bredere i forhold til her i Norge. Men jeg er jo så klart åpen for super-lag i Norge, men føler jeg har mer enn nok nivå til å spille på et høyere nivå internasjonalt. Var bare synd med et par tilbud som forsvant på grunn av at organisasjonen brukte så lang tid. Men som en vis mann sa en gang: ett steg bak og to steg frem.

Siste fra forsiden