Podkast

Retro Crew - Sesong 6, episode 17

Spillklubben tar for seg Axelay denne uken

Retro Crew tar opp et spill fra Konamis glansdager.

Konami

Konami er kanskje i ferd med å implodere foran øynene våre men det var en tid der de var blant de største og viktigste utgiverne i verden. I 1992 ga de ut Axelay på Super Nintendo, og det er spillet vi har spilt i forkant av ukens Retro Crew-episode.

Axelay hadde en del å by på.

Som et skytespill skiller det seg fra konkurrenter som R-Type ved at powerups blir gitt til deg etter hvert som du fullfører hvert nivå. I tillegg lar spillet deg bytte mellom tre våpen når som helst, og perspektivet bytter mellom horisontalt og vertikalt. Musikken av Taro Kudo, kjent fra Super Castlevania IV, er noe av det beste og mest melodisk interessante vi har hørt på Super Nintendo – punktum.

Men hvordan er spillet å spille nå i 2015?

Retro Crew

Neste gang spiller vi Super Mario Kart

Spillklubben er et konsept som skal gjennomføres i omtrent annenhver episode av nostalgishowet Retro Crew. Rad Crew-redaksjonen, og av og til skribenter fra Gamer.no, kommer frem til et retrospill vi skal spille, så sier vi fra til lytterne i den foregående episoden slik at dere også har sjansen til å spille det i forkant, gjøre deres egne erfaringer og sende inn kommentarer.

Neste gang er det nok et Super NIntendo-spill som står på planen. Vi bryner oss på det aller første Super Mario Kart-spillet til Super Nintendo. Har du lyst til å spille med finnes kartingspillet til både Wii og Wii U via Nintendos Virtual Console. Send gjerne inn spørsmål innen 24. mai.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Husker du Speedball?
Spillklubben tar for seg OutRun
Retro Crew har snakket med storsamleren Thomas Sunhede

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden