Podkast

Retro Crew - Sesong 6, episode 15

Spillklubben tar for seg OutRun

Retro Crew cruiser langs kysten denne uken.

Sega

Legg alle bekymringer bak deg i en flott Ferrari og cruise langs kysten sammen med kvinnen (eller mannen) i ditt liv, for denne uken har vi spilt OutRun i retro-spillklubben.

Et velkjent bilde. (Bilde: Sega).

Sega-klassikeren ble utviklet av utviklingsstudioet Sega AM2 som også står bak After Burner og Space Harrier, og gir oss egentlig alt vi trenger fra et racingspill. En imponerende fartsfølelse, fantastisk musikk og en bekymringsfri, nostalgisk følelse som vi aldri vil skal ta slutt.

Så får det heller være at spillet helt tydelig viser sin alder, i hvert fall mekanisk sett. Hør episoden for å høre mer om hvordan det var å besøke OutRun igjen, tjueåtte år etter det opprinnelig kom ut. Og det er kanskje det mest utrolige av alt med OutRun: det ser og høres fenomenalt ut, og er nesten tretti år gammelt!

Retro Crew - Spillklubben - OutRun

Neste gang spiller vi Axelay

Spillklubben er et konsept som skal gjennomføres i omtrent annenhver episode av nostalgishowet Retro Crew. Rad Crew-redaksjonen, og av og til skribenter fra Gamer.no, kommer frem til et retrospill vi skal spille, så sier vi fra til lytterne i den foregående episoden slik at dere også har sjansen til å spille det i forkant, gjøre deres egne erfaringer og sende inn kommentarer.

Neste gang har gjengen planer om å spille Axelay, en Super Nintendo-klassiker. Dette er en sideskrollende shoot-em-up fra 1992 der man får nye våpen etter hvert som man kommer seg videre. Spillet er tilgengelig på Virtual Console, både på Wii og Wii U.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Retro Crew har snakket med storsamleren Thomas Sunhede
Spillklubben har gjenopplevd klassikeren Super Metroid
Spillklubben prøvde seg på «old school»-varianten av Dark Souls

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden