Blogg

Spilløyne mot Europa

Klart for Games Convention

Denne uken samles verdens spillindustri i tyske Leipzig.

LEIPZIG (Gamer.no): Med nærmere 185 000 besøkende i 2007 har Games Convention i Leipzig befestet sin posisjon som en av de aller viktigste spillmessene i verden. Til tross for mulighetene for at messen kanskje flyttes til Köln neste år, slår arrangørene nok en gang på stortromma denne uken.

Leipzig vil vise verden at de kan arrangere et så stor arrangement, selv om byen er liten i tysk målestokk med 500 000 innbyggere.

Selv oljefatene er pyntet i grønt under Games Convention denne uken. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

For vi snakker stort. Messen fordeler seg på totalt fire gigantiske haller, i tillegg til en forretningssenter og et pressesenter. Dette vil si rundt 112 000 kvadratmeter.

Fra mandag til og med onsdag går Developers Conference av stabelen. Denne består av en rekke presentasjoner og debatter som omhandler ulike felt innen av spillutvikling. Disse er først og fremst ment som læring for utviklere, utgivere og andre som tjener penger på spillsalg – men det betyr ikke at vi journalister ikke følger med i kulissene.

I fjor måtte vi dele gulvet med 3 400 andre journalister, og det blir ekstra merkbart på onsdagen. Da begynner nemlig selve Games Convention, med alle herligheter det innebærer. Vi i Gamer.no har tre mann på plass i år, for å gi dere en så bred dekning som mulig.

To av hallene på området er satt av til pressen, slik at vi kan få et skikkelig dypdykk i de mange spillene før lørdagen kommer. Med over 500 aktører på messen blir det mer enn nok å henge fingrene i. Games Convention varer til og med søndag, når lørdagen kommer har det meste av spillpresse tatt turen hjem. Da er det nemlig privatpersoner som først og fremst skal få kose seg på messegulvet.

Enkelte vil kanskje si at Games Convention kommer for tett opptil E3, som ble arrangert i juli. For noen år siden hadde man kanskje hatt et poeng, men maktbalansen har slik sett vippet litt i vår favør.

Europa blir nemlig viktigere og viktigere for spillindustrien, og det merkes når vi ser fallet E3-messen har hatt, årets comeback til tross. Selv om Microsoft og Nintendo ikke vil holde pressekonferanser her er i hvert fall mitt inntrykk at de fleste utgivere og utviklere vil vise seg skikkelig frem i Leipzig – og Gamer.no kjenner til at flere vil avsløre helt nye titler her på Games Convention.

Derfor gjelder det å følge med på Gamer.no denne uken og ukene som kommer. Vi gir deg nemlig Norges beste og fyldigste dekning av Games Convention 2008. Det garanterer vi.

PS: Spillene som skal vises frem på årets Games Convention kan du lese om i en egen artikkel her på Gamer.no. Dette er kun titler som er bekreftet, flere vil helt sikkert dukke opp.

Siste fra forsiden