Spintires er fjernet fra Steam på grunn av stor feil med spillet

Oppdatert: Utgiveren har lansert en oppdatering som retter opp problemet.

Oovee Game Studios

Oppdatering 22:00: Oovee har sluppet en oppdatering som retter opp feilen og gjør Spintires spillbart igjen. Denne kan lastes ned fra Steam nå og det er igjen mulig å kjøpe spillet.

Dersom du lastet ned en av flere midlertidige, fanskapte løsninger på problemet bør du slette denne for å sørge for at spillet virker som det skal. Det skriver utgiveren på sitt offisielle forum.

I løpet av de neste par dagene lover Oovee å gi oss en ærlig forklaring på hva som førte til problemet, og hvordan de planlegger å unngå lignende problemer i fremtiden.

Opprinnelig sak følger.

Tidligere denne uken oppdaget fans en feil med det populære tømmertransporteringsspillet Spintires, som fører til at spillet krasjer kort tid etter det startes opp. Spillets utgiver, Oovee Game Studios, har ikke funnet en rask løsning på problemet, og valgte derfor å fjerne Spintires fra Steam inntil videre.

I praksis betyr dette kun at det ikke er mulig å kjøpe Spintires frem til utgiveren relanserer det på Steam. Eiere av spillet kan fortsatt laste det ned, og – i hvert fall i teorien – spille det.

Oovee jobber nå med spillets utvikler, Pavel Zagrebelnyj, om å rette opp feilen, og ifølge begge parter bør vi snart kunne spille Spintires igjen.

Mistanker om sabotasje

På grunn av partenes trøblete fortid var det imidlertid ikke alle som lot seg overbevise av løftene, og på blant annet Reddit og Oovees offisielle forum har spillere spekulert i om problemene er større enn utgiveren er villig til å innrømme.

Du kan ikke lenger kjøpe Spintires fra Steam.
Oovee Game Studios

Utviklingen av Spintires var preget av uenigheter mellom Oovee og Zagrebelnyj, blant annet om fordelingen av salgsinntekter. I et intervju med Eurogamer i februar 2016 fortalte Zagrebelnyj at utgiveren fortsatt skyldte han en haug med penger, og nylig skal rettslige forhandlinger mellom de to partene ha gått i stå.

Dette fikk flere Spintires-fans til å mistenke at Zagrebelny bevisst hadde sabotert spillet for å få sin del av kaka – en mistanke som ble forsterket ved funnet av noen merkelige filer i spillet.

Da feilen ble oppdaget tok forumbruker Localhost en grundig kikk gjennom Spintires-filene, og oppdaget flere «tidsinnstilte bomber». Disse skal visstnok ha blitt aktivert i forbindelse med spillets nyeste oppdatering, og ble oppfattet som en mulig grunn til at spillet ikke lenger virker.

Avviser ryktene

Les også
Anmeldelse: Spintires
Samarbeidet mellom Oovee og Zagrebelnyj har ikke alltid vært positivt.
Oovee Game Studios

I en oppdatering på sine nettsider avviste Oovee sabotasje-historien på det sterkeste, og uttrykte skuffelse over spredningen av disse ryktene.

I et intervju med Gamasutra stilte Zagrebelnyj seg uforstående til hvor ryktene kom fra, men han innrømmet at problemet stammer fra dårlig kommunikasjon med utgiveren:

– Det er en tidsrelatert feil som ikke ble fikset på grunn av liten til ingen kommunikasjon med Oovee. Feilen ble fikset i går og burde ha vært lastet opp på Steam. Jeg vet ikke hva som hindrer Oovee i å gi ut oppdateringen nå, forklarer Zagrebelnyj.

Oovee har ikke gitt en indikasjon på når de håper å ha løst problemet eller når Spintires vil legges ut for salg igjen. Vi oppdaterer artikkelen så snart vi får mer informasjon fra utgiveren.

Vår anmelder storkoste seg med Spintires.
– Det er kjempegøy å leke i gjørma »

Siste fra forsiden