«Spion» snek seg inn hos spillutvikler – avslørte hemmelig spill

Lot som om han var ansatt der en hel dag.

Samuil Levich, Shutterstock

Hemmelighetskremmeri er en av spillbransjens lengste tradisjoner. Spillstudio gjør ofte alt som står i deres makt for å holde fremtidige spill under lås og slå, inntil markedsføringsavdelingen er klar til å begynne en nøye planlagt markedsføringskampanje.

Sword Coast Legends er ett av spillene til Digital Extreme.

Historien til Reddit-posteren «UndercoverLegend», som nå er slettet fra nettforumet, blir derfor nesten som en spionthriller. I fullt dagslys snek han seg inn hos den kanadiske utvikleren Digital Extremes, som blant annet står bak gratisspillet Warframes og Sword Coast Legends, etter å ha funnet ut hvor de holder til ved å ha nistudert utviklervideoer fra kontorene.

Spiste lunch med utviklerne

Ifølge «spionen» selv (i en historie siden bekreftet av Kotaku) kom han seg inn på kontorene til utvikleren, spiste lunch sammen med utviklerne og kom seg langt inne i det hemmeligste.

Warframe.

– Ingen spurte meg om jeg jobbet der. Jeg satt bare i stolene og flyttet på meg av og til. Da klokka slo 12:01 sa lunch-dama at maten var klar over intercomen, og jeg ble med. […] Jeg satte meg ned for å nyte maten, og snakket med noen folk, skriver han.

Det var her han fikk høre om et spill kalt Keystone.

– De sa det var et skytespill med kort (slik som Magic: The Gathering, kanskje?).

– Vel, kanadiere er kjent for å være høflige

«UndercoverLegend» fikk ikke vite mye mer om spillet, men at han i det hele tatt greide å lure så mange hos Digital Extreme til å tro at han arbeidet der virker utrolig. Ikke lenge etter at historien kom ut, kom utvikleren dog med en uttalelse som vitner om at de har fått nyss i det hele.

– En nylig historie fra en fan går sin seiersgang på internett nå der han eller hun hevder å ha besøkt oss inkognito en dag. Vel, kanadiere er kjente for å være høflige og åpne! Vi har over 200 ansatte som står på for å levere spill som Warframe og Sword Coast Legends, og selv om vi er smigret over at noen ønsker å dele dagen sin med oss, ber vi om at dere respekterer vårt privatliv, og at dere vet at vi, som alle andre selskap, ikke vil oppfordre noen til å ta seg inn på våre kontorer uten lov, lød det fra fellesskap-sjefen Rebecca Ford.

Kanskje hadde «UndercoverLegend» spilt litt for mange snikespill?
Vi kan i hvert fall anbefale Thief eller Dishonored til samme formål »

Siste fra forsiden