Spis kake i Minecraft

Det vesle spillet har solgt over én million kopier, og fått stor oppdatering.

Minecraft har utviklet seg til å bli et internettfenomen, og har til nå solgt over én million kopier før det i det hele tatt er ferdigutviklet.

Nå har utviklerne i Mojang lansert en omfattende oppdatering til spillet, med massevis av nyheter. Spillet har for eksempel fått en ny type dyr, nemlig blekkspruter som svømmer rundt i hav og innsjøer.

Minecraft har nå bjørketrær.

Vi har også fått muligheten til å lage «dispensere», som slipper eller skyter ut ting man har puttet i dem, når man trykker på en knapp eller lignende (ved hjelp av «redstone-koblinger»). Dermed kan man bruke dem til å lage feller.

En annen morsom nyhet er muligheten til å lage fargestoff, som du kan bruke på ullblokker (eller levende sauer om du vil). Dermed ligger alt klart for store pixel-art-prosjekter i Minecraft-verdenen. Disse kan akkompagneres av musikalske bokser som lager lyd når du slår på dem (og kan stemmes slik at du kan lage et eget instrument).

Om du vil kan du også feire Minecraft-suksessen med en deilig, virtuell sjokoladekake, som kan bakes i spillet.

Vi tok en titt på Minecraft før det «ble stort». Selv om dagens versjon har fått mange tillegg er vår gamle artikkel fortsatt rimelig godt bilde av hva det hele dreier seg om. Du kan også lese vårt intervju med Minecraft-skaperen.

Siste fra forsiden