Spørrelek på DS

Kreativitet og fantasi

Det amerikanske spørrelekspillet LOL får nytt navn og europeisk slippdato.

Rising Star Games ble grunnlagt hovedsakelig for å bringe litt mindre kjente (og ofte litt sære) spill fra Japan til Europa. Dette betyr ikke at de ikke er åpne for å ta inn spill fra andre territorier, og nå planlegger de å utgi det amerikanskutviklede spørrelekspillet Bakushow (visstnok japansk for «stor latter») til DS.

Oppgaven er servert.

Bakushow er utviklet av Agitec og het opprinnelig LOL. Hvorfor Rising Star skifter navn på spillet til et japansk ord er uvisst, men det har kanskje noe å gjøre med å få det til å passe bedre med de andre spillene i porteføljen deres.

Spillet tilbyr en spørrelek for to til fire spillere der en av deltakerne tar på seg rollen som vert og leder de andre. Verten tegner eller skriver noe, sender det til de andre og dermed er det opp til spilleren å svare ved å tegne eller skrive tilbake innen en gitt tidsfrist.

Når tidsfristen løper ut viser verten alle spilleren svarene deres og fasiten. Deretter stemmer spillerne over hvilket svar som var det beste. Det er ikke nødvendigvis det riktige svaret som vinner, men kanskje det mest kreative eller morsomme.

Bakushow er et spill som leveres med veldig lite innhold. I stedet er det meningen at deltakerne selv skal skape innholdet og underholde hverandre. I all hovedsak dreier det seg om digitale ark og tegnestifter, og bare deltakernes fantasi setter grenser. Du kan for eksempel sende ut matteoppgaver til de andre spillerne, eller be dem gjøre ferdig en tegning.

Opp til fire spillere kan leke seg med én enkelt spillkassett, og det finnes ingen enspillerdel.

Bakushow slippes i Norge 4. juli.

Siste fra forsiden