Spørsmål om FIFA 13-turneringen?

Her får du svar på det meste.

Vår nasjonale FIFA 13-turnering på PlayStation 3 ble sparket i gang tirsdag kveld. Som planlagt bruker vi erfaringene vi gjorde i den første kvalifiseringspuljen til å foreta endringer i hvordan resten av tevlingen skal gjennomføres. Blant annet blir strukturen nå mer dynamisk, og deltakerne kan i mye større grad velge hvilke dager de ønsker å spille.

Torsdag kveld braker det for alvor løs. Da er det klart for andre og tredje kvalifiseringspulje, der til sammen 512 spillere skal kjempe om 16 plasser i sluttspillet.

I denne artikkelen samler vi en rekke spørsmål som deltakerne har stilt oss de siste dagene. Flere svar legges til fortløpende etterhvert som nye spørsmål kommer inn.

Slik finner du din motstander.

Hvordan vet jeg hvem jeg skal spille mot?

Dersom det er foretatt en trekning, finner du motstanderen ved å gå til profilen din på Gamer's Paradise og klikke på «Kamper». Du kan også klikke på «uspilte kamper» øverst til høyre i menyen. Men husk: Uspilte kamper kommer kun opp som varsel dersom du har uspilte kamper. Uspilte kamper vises ikke dersom det ikke er foretatt en trekning enda.

Se videoguide for hvordan du melder deg på og sjekker inn før kvalifiseringen begynner.

Hvorfor må vi sjekke inn før kvalifiseringen begynner?

Du må sjekke inn for å bekrefte at du er tilstede og klar til å spille når kampene begynner. Dette er også for å redusere antall kamper som avgjøres ved «walkover». Vi ønsker at flest mulig skal få spilt sine kamper. Dersom du ikke sjekker inn vil deltakere på venteliste få plassen din.

Når kan man sjekke inn?

Innsjekkingen vil være åpen 30 minutter før turneringen starter og vises som en «sjekk inn»-knapp på turneringssiden der du meldte deg på.

Når foretas trekningene?

Trekningene for første runde i hver kvalifisering foretas på det tidspunktet turneringen skal starte, enten klokka 18:00, 19:00 eller 20:00. Nøyaktig klokkeslett ser du ved å gå inn på den turneringen du har meldt deg på. De resterende rundene i turneringen blir klare så snart kampene før på turneringstreet er ferdige og resultatet er bekreftet

Det er fullt i den kvalifiseringspuljen jeg ønsker å delta i, hva gjør jeg?

Les også
Riddle profesjonaliseres - lønner spillere

Da kan du sette deg opp på venteliste, så kommer du inn dersom andre spillere ikke sjekker inn i tide. Vi henter spillere fra ventelisten i den rekkefølgen man meldte seg på.

Når får de på venteliste vite om man får delta?

De som står på venteliste blir skøvet inn i turneringen rett før trekningen, og tar over plassen for alle som ikke har bekreftet sin deltakelse innen fristen. Vi henter spillere fra ventelisten i den rekkefølgen man meldte seg på. Husk at de som er på ventelista også må sjekke inn for å vise at de er til stede.

Kan jeg se hele turneringstreet noe sted?

Ja. Inne på turneringssiden til den puljen du deltar i kan du trykke på fanen «resultater». Der kan du se resultatene delt opp per runde, eller gå nederst og trykke på «se hele turneringstreet».

Når starter kampene?

Det er litt ulike starttidspunkt, avhengig av hvilken pulje du er meldt opp i. Her er en oversikt over når kampene i de ulike kvalifiseringspuljene begynner.

Jeg har ikke fått motstander, hva gjør jeg?

Du går videre på «walkover» dersom du ikke har fått motstander. Neste kamp kan da spilles så snart du vet hvem som blir motstanderen i neste runde.

Hvordan inviterer vi hverandre inne i spillet?

På online spillmoduser kan dere invitere fra vennelisten til en rangert vennskapskamp.

Må vi legge hverandre til som venner i FIFA 13?

Ja, slik at dere kan invitere hverandre til en rangert vennskapskamp.

Hvordan kommer vi i kontakt med motstanderen?

Bruk chatten inne i kamplobbyen her på Gamer's Paradise.

Hvorfor er det viktig at jeg har lagt inn PSN-brukernavnet mitt?

Det gjør det mye enklere for deltakerne å finne hverandre inne i FIFA 13 dersom man vet hvem man skal spille mot.

Hvor lang tid har vi på å gjennomføre kampene?

Hver kamp må spilles ferdig innen 45 minutter fra den er satt opp.

Hva gjør jeg dersom jeg ikke får kontakt med motstander, han ikke møter opp til avtalt tid og kampen derfor ikke blir spilt?

Dersom motstander ikke gir lyd fra seg innen 10 minutter etter trekning, kan du rapportere kampen som vunnet på «walkover». Du er da videre i turneringen. Dersom motstander hevder det samme om deg, eller dere av en eller annen grunn ikke klarer å få kampen i gang, vil det bli loddtrekning.

Hvordan rapporterer jeg resultatet?

Dette kan du gjøre gjennom kampsiden som er satt opp for deg og din motstander.

Hvordan beviser vi resultatet?

Vi oppfordrer alle til å knipse et bilde av resultattavlen etter kamp. Brukernavnet på begge spillere må komme klart frem. Dersom man rapporterer inn seier, og motstander benekter dette, vil et bilde være det eneste beviset for dommeren. Hvis bilde ikke kan fremlegges innen fristen vil det foretas en trekning. Bildene kan enkelt lastes opp samme sted der man rapporterer kampresultatet.

Hvordan laster vi opp bilder som bevis på seier?

Dette gjør du inne på kampsiden som er satt opp for deg og din motstander.

Hvor mange runder spilles per kveld?

Hver kvalifiseringspulje spiller til og med runde 5. Åtte spillere fra hver pulje går videre til sluttspillet.

Hvor mange går videre til sluttspillet totalt?

256 spillere skal delta i sluttspillet. Åtte fra hver av de 32 kvalifiseringspuljene.

Kan man spille med sitt Ultimate Team-lag?

I denne turneringen er det kun tillatt å spille med uredigerte klubber eller landslag, med siste spilleroppdateringer inntakt.

Kan vi spille med hvilket som helst standardlag i spillet?

Ja, du kan velge det laget du selv ønsker, så lenge det er uredigert og med siste spilleroppdateringer. Både landslag og klubblag er tillatt.

Er jeg ute at turneringen dersom jeg taper?

Nei, da kan du melde deg opp på nytt i en av de kommende kvalifiseringspuljene.

Hvorfor er turneringen kun for PlayStation 3?

Electronic Arts har et samarbeid med Sony. Det kan hende det blir en egen FIFA 13-turnering for Xbox 360 senere i regi av oss og/eller Microsoft, men akkurat denne blir på PlayStation 3.

Siste fra forsiden