Square Enix vil kjøpe Tecmo

Nytt oppkjøpsforsøk i spillbransjen

Tecmo har mottatt et tilbud fra den japanske rollespillgiganten Square Enix.

Japanske Square Enix planlegger å ekspandere sin forretningsvirksomhet, og har sett seg ut et passende selskap å innlemme i konsernet. Ifølge Kotaku har de nemlig offentliggjort at de vil kjøpe seg en eierandel hos Tecmo, som blant annet har actionserien Ninja Gaiden og skrekkserien Project Zero i stallen.

Kanskje Square Enix er ute etter Tecmos imponerende puppefysikk.

Square Enix byr 30 prosent mer per aksje enn gårsdagens børsnoteringen anslo at Tecmo er verdt. Det vil si at Square Enix vil gi 920 yen (ca. 45 kroner) per aksje, mens verdien er på 706 yen (ca. 35 kroner).

Reuters kan melde at Square Enix vil finansiere oppkjøpet selv og ikke trenger ekstern hjelp til å skaffe seg eierandelen de er ute etter. Avtalen skal visstnok være verdt 102 millioner dollar, altså over en halv milliard norske kroner.

Dette er ikke første gang Square Enix forsøker å kjøper opp en annen utvikler. Tidligere har de skaffet seg Taito, som blant annet stod bak arkadeklassikerne Space Invaders og Bubble Bobble.

Tecmo har fått fritst til fjerde september for å godta eller avslå tilbudet. Square Enix sier de vil respektere et avslag og trekke tilbake tilbudet hvis det skulle skje.

Siste fra forsiden