Square gir etter for klagestormen mot Chrono Trigger på Steam

Fans loves en rekke forbedringer i løpet av de kommende månedene.

Square Enix

Mot slutten av februar overrasket Square Enix alle ved å gi ut rollespillklassikeren Chrono Trigger på Steam. Fans oppdaget imidlertid raskt at det de hadde fått kun var en portering av spillets middelmådige mobilversjon, ikke den opprinnelige Super Nintendo-versjonen fra 1995.

Chrono Trigger-fansen likte ikke Steam-versjonens visuelle stil.
Square Enix

Gleden over å ha Chrono Trigger på PC gikk raskt over i frustrasjon, og klagene haglet mot blant annet den visuelle stilen, brukergrensesnittet og en rekke små og store feil. Klagene ble først møtt med total stillhet fra Square, men etter over en måned har selskapet omsider lovet endringer.

Har hørt på klagene

I en melding på spillets Steam-side fortalte Chrono Trigger-teamet at det har hørt på fansens tilbakemeldinger, og at arbeidet med å forbedre PC-versjonen er i gang:

– Vi har begynt å ta for oss problemene dere har nevnt, og vi vil lansere flere oppdateringer i løpet av de neste månedene mens vi fortsetter å støttet Chrono Trigger på Steam, forsikret teamet.

Den første av disse oppdateringene slippes etter planen i første halvdel av april, og skal blant annet introdusere muligheten til å velge mellom versjonens nåværende grafikk eller den visuelle stilen fra originalspillet. Oppdateringen vil også by på andre endringer, som Square vil fortelle mer om etter hvert.

Fansen har så langt reagert positivt på løftet om endringer, men den endelige responsen beror selvfølgelig på hva Chrono Trigger-teamet får til. Det første svaret får vi altså om en uke eller to, men gitt spillets popularitet kan det bli vanskelig for utvikleren å blidgjøre alle.

Lurer du på hvorfor Chrono Trigger er så populært?
Les vårt tilbakeblikk på klassikeren her »

Siste fra forsiden