Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

Kultklassikeren Chrono Cross slippes i Europa for første gang

Kommer også med ekstraspillet Radical Dreamers, som tidligere kun har vært ute i Japan.

Etter flere måneder med rykter kunne Nintendo onsdag kveld avduke en oppusset versjon av kultklassikeren Chrono Cross. Pakken heter Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition og slippes til Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One og Steam 7. april.

Denne nye utgivelsen av det japanske PlayStation-rollespillet er pusset opp med oppskalerte bakgrunner og teksturer, og har en rekke funksjoner som ikke var med i det opprinnelige spillet. Blant annet kan man skru av kampene om det blir masete.

I tillegg får man med Radical Dreamers, som på mange måter er en slags prototype for det Chrono Cross ble, men som er et fullverdig teksteventyrspill i seg selv. Radical Dreamers en bortgjemt perle som ble utgitt på ekstrakonsollen Satellaview. Denne satelittkonsollen lot spillere laste ned spill, blader og annen media via satelitt til en egen Super Nintendo-kasett.

Du kan se en trailer over.

Europa-debut

Dette markerer første gang Chrono Cross kommer til Europa, og første gang Radical Dreamers slippes utenfor Japan. Square Enix har aldri sagt noe om hvorfor Chrono Cross ikke kom seg ut av Nord-Amerika da det ble lansert i år 2000, men det er to ting som kan ha stukket kjepper i hjulene.

Chrono Cross er en direkte oppfølger til Super Nintendo-spillet Chrono Trigger som på det tidspunktet heller ikke hadde blitt gitt ut i Europa. Siden spillets noe vage plott baserte seg på en viten om begivenhetene i Chrono Trigger, særlig mot slutten, kan dette ha vært en medvirkende årsak.

For noen år siden skrev vi om fem flotte rollespillperler som aldri kom til Europa. Med Chrono Cross-lanseringen er det nå kun tre igjen fra denne listen »

Siste fra forsiden