King of Nordic

Stakk midt under kampen i King of Nordic

Dramatikk i fredagens Counter-Strike-turnering.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Det ble Mixcloud som stakk av med seieren i den norske Counter-Strike: GO-kvalifiseringen i sesong ni av King of Nordic, og som dermed skulle representere Norge i turneringen. Her ventet det nordiske sluttspillet med Danmark, Sverige og Finland. Norge med dårligst seed denne runden måtte gjennom tre runder før de kunne kalle seg konger av Norden. Først ut var Danmark, og kampen gikk nok ikke helt slik som arrangørene hadde forventet.

Forlot midt under kampen

DETTE VAR MIXCLOUD

Vis mer

Christian «Indale» Indahl
Karl William «Kalle» Haraldsen
Shebeshi «Shibbi» Million
William «Wek» Eriksson
Joachim «DalcoN» Totland

I femtende runde velger Karl William «Kalle» Haraldsen plutselig å forlate kampen. Etter det Gamer.no kjenner til skal det ha vært mye uro i laget timene før kampstart, og kommunikasjonen skal ha sviktet totalt under kampen. Gamer.no har vært i kontakt med Haraldsen og det er helt klart at Epsilon-spilleren ikke er fornøyd med situasjonen.

– Er så latterlig at vi fire blir tvunget til å spille med en som akkurat ble tatt i juks, og at vi derfor ikke får lov til å delta på nytt, fordi admins gjør en dårlig avgjørelse som skapte problemene i begynnelsen.

Tor-Steinar Tangedal er leder og grunnlegger av Gamer.no.
Telenor

Som et resultat av at Haraldsen forlot midt under kampen fikk han heller ikke lov til å delta på siste norske kvalifiseringen som gikk av staben på søndag, og der var det Labbedans'Vika som stakk av med seieren.

– Det var kun i søndagens norske kvalifisering til King of Nordic at «Kalle» ikke fikk lov til å delta. Årsaken til dette er at han bevisst forlot den direktesendte kampen mot Danmark i forrige ukesfinale, og dette førte til at Norge tapte på walkover, forteller leder for Gamer.no Tor-Steinar Nastad Tangedal.

King of Nordic forklarer situasjonen

Rett før kampen ble det offentliggjort at en av spillerne i laget hadde blitt tatt for juksing på sin FaceIt-bruker. Det var litt fram og tilbake om hvordan man skulle løse situasjonen, men til slutt ble det klart at laget skulle stille som originalt.

– King of Nordic er nødt til å være rettferdig. Vi kan ikke gi etter for unge opprørte spillere som rapporterer andre spillere som kanskje bare er veldig talentfull. Hvem vet, kanskje har spilleren et kjempepotensial og kan være den neste superstjernen. Uten bevis, vil ikke vi være med å ødelegge en persons karriere, forteller admin i King of Nordic, Jonathan «Hirosawa» Grotzinger.

Jonathan "Hirosawa" Grotzinger jobber i King of Nordic.
King of Nordic

– Om vi hadde utestengt han uten bevis, ville miljøet sagt at han først var utestengt fra Faceit, og deretter King of Nordic, og ingen ville stilt spørsmål mot anklagene som kanskje er urimelige. Resultatet blir at ingen stiller spørsmål til utestengelsen, og en persons karriere kan være over for alltid, og ingen vil trenge å se noen bevis.

Til slutt forklarer Grotzinger, som var ansvarlig for avgjørelsen, at ingen var tvunget til å spille med vedkommende som var utestengt fra Faceit.

Les også
Legenden kan vinne sitt tredje verdensmesterskap

– «Indale» var lagkaptein. Han hadde ansvaret for laget som vant kvalifiseringen, inkludert to registrerte erstattere på laget. Jeg tok en avgjørelse på å la han spille i vår finale, fordi jeg ikke hadde nok bevis på å utestenge han på daværende tidspunkt. Jeg var veldig klar på at, han som kaptein, måtte snakke med sine lagkamerater for å snekre sammen en lagoppstilling ut fra de syv registrerte spillerne for å fullføre finalekampene. Ingen har blitt tvunget til å spille med han. Jeg var klar på at han kunne bytte seg selv ut med en registrert erstatter, eller spille med den originale lagoppstillingen, avslutter han.

FaceIt-utestengelse startet det hele

Samme dag som turneringen skulle starte ble det altså kjent at en av medlemmene på Mixcloud nylig hadde fått en FaceIt-ban, og utestengt i to år. Christian «Indale» Indahl som ble utstengt fikk tillatelse til å spille King of Nordic-turneringen. Selv har han følgende å si:

– Alle vet at jeg er FaceIt-banna, og klart det gir en påvirkning i spillegruppa, på «Kalle» og resten. Så jeg vil be om unnskyldning til Mixcloud og miljøet for å ha holdt utestengelsen hemmelig for samtlige. Jeg spilte for Norge, og det var egoistisk av meg når jeg hadde en så fersk utestengelse. Men jeg vil at alle skal vite at jeg spilte legit i turneringa, og spilte bra der, og da følte jeg at jeg fortjente å spille der like mye som resten av laget som også spilte veldig bra.

Og legger til:

– Vil også rekke en beklagelse til Philip «Philip» Løseth som bare har prøvd å hjulpet meg etter at han fant ut om det. Han er en god person, og jeg skulle ha hørt på deg å ikke spilt. Mange tror dette er slutten for meg, men hvorfor skal jeg slutte å spille?

Dette er King of Nordic

Ukentlige nasjonale kvalifiseringer i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vinnerlagene fra sin kvalifiseringene møtes til et direktesendt nordisk sluttspill. Premiepotten er på totalt 90 000 kroner, og fordeles ut over ti runder.

Vinneren av den nordiske ukesfinalen blir sittende på tronen og er direkte kvalifisert til neste runde. Da utgår den nasjonale kvalifiseringen samme uke.

I Norge er det Gamer.no, i samarbeid med ESEN og MSI, som arrangerer de norske kvalifiseringene. Den siste turneringen denne sesongen er avholdt, og det nordiske sluttspillet sendes direkte på Twitch på fredag.

Siste fra forsiden