Rocket League Championship Series

Stang ut for norske «gReazy» i Rocket League Championship Series

Flipside Tactics klarte ikke å forsvare verdensmestertittelen i helgen.

Flipside-gutta hadde ikke mye å juble for under helgens turnering.
Skjermbilde/RLCS

Marius «gReazy» Ranheim og Flipside Tactics måtte søndag gi slipp på tittelen som verdensmestre, etter et utrolig jevnt sluttspill i Rocket League Championship Series. Nordmannens lag overlevde til den tredje og siste dagen i Los Angeles, men endte til slutt på en delt femteplass.

Leftovers-forbannelsen

RLCS sesong tre sluttet akkurat som den begynte for Flipside Tactics – med tap for The Leftovers.

Flipside Tactics (fra venstre): «gReazy», «Kuxir97» og «Markydooda».
Skjermbilde/RLCS

«gReazy» og kompani vant den første kampen mot det antatt svakere laget, og tok en tidlig tomåls ledelse i andre kamp. Alt så ut til å gå etter planen, men Leftovers hadde tydeligvis ikke lest manuset.

«Sikii», «Snaski» og «Ferra» bygget en mur foran sitt eget nett, og i sin desperasjon etter å score begynte Flipside å gjøre store feil. Leftovers tok på sin side alle sjansene de fikk, og de regjerende verdensmestrene ble straffet knallhardt for enhver bom.

Kamp nummer to gikk til overtid, og derfra så Leftovers seg aldri tilbake. Flipside klarte ikke å løfte nivået, og med tre strake tap var det over og ut.

Virket aldri trygge

Dyp konsentrasjon måtte til for å slå Selfless.
Skjermbilde/RLCS

Alt i alt ble det en nervepirrende turnering for Flipside Tactics, som aldri helt klarte å spille opp mot sitt fulle potensiale. På dag én virket gutta nervøse, men klarte å vinne en av de mest spennende seriene vi noen sinne har sett i RLCS.

Mot amerikanske Selfless vant «gReazy», Francesco «Kuxir97» Cinquemani og Mark «Markydooda» Exton første kamp som forventet, men fikk bank i kamp nummer to. Lagene vekslet deretter på å vinne igjen og sendte serien til en femte og avgjørende kamp.

Det så lenge mørkt ut, men når det gjaldt som mest sto «Kuxir97» frem som lagets redningsmann. I kampens aller siste sekund utlignet han til 2-2, og nesten tre minutter ut i ekstraomgangen scoret han igjen for å sikre seieren.

Fikk det tøft på bortebane

Med én seier i ryggsekken måtte Flipside vente til dag to på sin neste serie, mot hjemmefavoritt NRG Esports. Selv om de amerikanske lagene tradisjonelt har slitt mot sine europeiske motstykker, forventet «gReazy» at NRG kunne by på problemer for de beste fra Europa. Det fikk han rett it.

Les også
Anmeldelse: Rocket League
Før dette mesterskapet hadde NRG aldri slått et europeisk lag.
Skjermbilde/RLCS

NRG klinte til med to seire på rappen, før Flipside omsider klarte å samle seg. De to neste oppgjørene gikk i europeernes favør, og nok en gang måtte det fem kamper til for å kåre en vinner.

I den avgjørende matchen ble NRG imidlertid for sterke, og da Flipside endelig startet comebacket var det for sent.

Med tap 3-2 måtte «gReazy», «Kuxir97» og «Markydooda» kjempe seg gjennom flere kamper i den nedre puljen i håp om å forsvare mesterskapstittelen. I stedet støtte de på Leftovers, og resten er historie.

Europa til topps

Northern Gaming (fra venstre): «Remkoe», «Turbopolsa» og «Deevo». .
Skjermbilde/RLCS

Med Flipside ute av bildet var det fritt frem for et nytt lag å sikre verdensmesterskapet. Ikke uventet fikk vi en heleuropeisk finale, mellom Mock-It Esports og Northern Gaming – lagene som tok henholdsvis andre- og tredjeplass i forrige sesong.

Som i fjor gikk Mock-It seirende ut av den øvre puljen, og trengte kun én serie for å vinne alt. Northern, som kom fra den nedre puljen, var på sin side nødt til å vinne to best-av-syv-serier for å stikke av med trofeet.

Etter seks kamper sikret Northern Gaming en såkalt «bracket reset», og det var klart for én siste best-av-syv-serie. Mock-It tok ledelsen 3-2, men klarte ikke konvertere sine to matchpoeng. Dermed tok Northern Gaming en velfortjent seier 3-4, og kan med rette kalle seg verdens beste Rocket League-lag.

Det har ikke lykkes Gamer.no å få kommentarer fra «gReazy» etter turneringen.

Du kan se hele turneringen i reprise på Twitch »

Siste fra forsiden