Starcraft II kun for voksne

SC2 får "Adults Only"-aldersgrense i Sør-Korea.

I likhet med både Counter-Strike og Warcraft, er Starcraft en spillserie som tilsynelatende aldri vil dø ut. Starcraft spilles fortsatt verden rundt, og spesielt i Sør-Korea er spillet voldsomt populært. E-sport er nemlig langt mer prestisjefylt der enn her, og især Starcraft er en populær gren.

Det kan derfor antas at forhåpningene til det kommende Starcraft II er ekstra høye i det sørøstlige landet, og derfor kommer meldingen fra landets sensurorgan som en liten bombe: Starcraft II får aldersgrense "Adults only", eller på godt norsk, kun for de voksne.

Den svært strenge aldersgrensen er en nokså markant endring fra tidligere versjoner av spillet som har fått aldersgrense 15 år. Sensurorganet forsvarer den økte aldergrensen med spillets fokus på vold, stygt språkbruk og vinkling av narkotikabruk.

Blizzard, som er utgiver og utvikler av spillet, har hittil ikke tatt noen avgjørelse hvorvidt de vil anke aldersgrensen eller ei: En representant for Blizzard uttalte at de ikke ønsket å komme med noen offentlig uttalelse, ettersom de ennå diskuterte saken internt.

Selv om det riktignok blir svært spekulativt, kan paralleller trekkes til Sør-Koreas nylige innstramninger mot nettbaserte spill. Landet sliter angivelig veldig med at en stor andel av landets yngre innbyggere bruker alt for mye tid på spill, i hvert fall i følge landets myndigheter.

At sensurorganet kan ha fått beskjed om å heve aldersgrensen på spillet som antageligvis vil konsumere mye tid, er ikke en så alt for fjern tanke, hvor enn spekulativt det er.

(Kilde: CVG.com)

Siste fra forsiden