Starfield

– Starfield er eksklusivt til Xbox og PC

Bethesdas storspill skal vises frem under E3, og har slippdato neste år, ifølge kjent reporter.

Et av de eneste bildene vi har sett av Starfield.
Bethesda

Ifølge spilljournalist Jeff Grubb er det ingen tvil om at Bethesdas kommende rollespill, Starfield, kun blir å finne på Xbox-konsoller og PC. Det forteller han i en melding på Twitter.

Grubb har de siste årene slått seg opp som en god kilde på uoffisiell informasjon, og har ofte vært først på ballen når det kommer til å avsløre hva de store spillselskapene har i ermet.

I tillegg til å hevde at spillet er eksklusivt på Microsoft-plattformer, tror han at vi vil få se mer av spillet i løpet av E3-tidsrammen neste måned, og forteller at det etter planen slippes i 2022. Dette nevnte Grubb i en videostream.

Akkurat hva Starfield er vet vi ikke mye om ennå, annet enn at det etter alt å dømme er nok et sandkasserollespill lik The Elder Scrolls-serien og de nyere Fallout-spillene.

– Det er annerledes, men hvis du setter deg ned for å spille det vil du kjenne det igjen som noe vi har laget. Det har vårt DNA i seg. Det har ting som vi liker, men også nye systemer som vi har tenkt på i lang tid og som vil passe bra til et spill som dette, sa Bethesda-topp Todd Howards om spillet for noen år siden.

– Bethesda-spill vil være Game Pass-eksklusive

At Starfield vil holde seg i Microsofts Xbox-økosystem er ikke en stor overraskelse dersom Grubbs informasjon stemmer. Utviklerselskapet bak spillet, Bethesda, ble kjøpt opp av Xbox-giganten i fjor høst, og har siden da bekreftet at de planlegger å holde noen av spillene eksklusive til sine plattformer.

The Elder Scrolls VI-avdukingstraileren. (Video: Bethesda)

Xbox-sjef Phil Spencer har også på lang vei slått fast at spill fra Bethesda skal holde seg til plattformer som har Xbox Game Pass fremover.

– Dersom du er en Xbox-kunde, vil jeg at du skal vite at dette handler om å levere gode eksklusive spill til deg som slippes på plattformer som har Game Pass. Og det er vårt mål, det er derfor vi gjør dette, det er roten i partnerskapet som vi bygger – og den kreative effekten som vi får lagt ut på markedet for Xbox-kunder kommer til å være det beste det har vært noen gang for Xbox når vi er ferdige her, stadfester han.

Aberet her er at PlayStation 5-spillere nok kan se langt etter både Starfield of The Elder Scrolls VI, når enn det slippes. Fremover vil Bethesda overholde et par kontraktfestede avtaler om å slippe spillene Deathloop og Ghostwire: Tokyo på PlayStation 5, men etter det virker det som om det er stopp.

LES OGSÅ: Bethesda vil at The Elder Scrolls VI skal holde på spillere i minst ti år »

Siste fra forsiden