Microsoft - Bethesda

Microsoft bekrefter: – Noen Bethesda-spill blir eksklusive for Xbox og PC

Kjøpet av The Elder Scrolls-utvikleren er i mål.

Noen fremtidige Bethesda-spill vil bli eksklusivt tilgjengelige for spillere på Xbox og PC. Det bekreftet Xbox-sjef Phil Spencer denne uken.

Bethesda har offisielt blitt en del av utviklerstallen til Xbox.
Microsoft

Nyheten kommer i forbindelse med at Microsofts oppkjøp av Bethesda og resten av ZeniMax Media denne uken ble offisielt godkjent av myndigheter i både USA og EU. I et åpent brev på Xbox' nettsider la Spencer frem de første planene for samarbeidet, som altså inkluderer eksklusive spill.

– Med tilskuddet av Bethesdas utviklerteam bør spillere vite at Xbox-konsoller, PC og Game Pass blir de beste stedene å oppleve nye Bethesda-spill – inkludert noen nye titler som kommer til å bli eksklusive for Xbox- og PC-spillere.

Hvilke spill det er snakk om delte Xbox-sjefen ingen informasjon om, så PlayStation- og Nintendo-fans må leve i uvisshet en stund til. Microsoft har tidligere sagt at selskapet ikke føler seg nødt å selge spill på andre plattformer for å dekke ZeniMax-oppkjøpet, og at spørsmålet om eksklusivitet vil vurderes fra spill til spill.

Ved siden av Bethesda Game Studios har Microsoft nå plukket opp blant annet id Software, Arkane, MachineGames og Tango GameWorks. Studioene har en haug med spenstige prosjekter i ovnen, inkludert The Elder Scrolls 6, Starfield, Deathloop, Ghostwire: Tokyo og et nytt Indiana Jones-spill.

Ellers kunngjorde Spencer at enda flere Bethesda-spill straks finner veien til Xbox Game Pass. Et nytt parti kommer allerede denne uken, og Xbox vil avsløre hvilke i løpet av de neste dagene.

LES OGSÅ: Starfield og Elder Scrolls VI skal kjøre på en kraftig overhalt Bethesda-spillmotor »

Siste fra forsiden