Sniktitt

Stargate SG-1: The Alliance

Bli med Jack O'Neill, Samantha Carter, Teal'c og Daniel Jackson på eventyr i det første spillet basert på den populære serien StarGate SG-1.

StarGate SG-1 er en av dagens mest populære science-fiction-serier. Mens andre serier har en tendens til å tas av programmet etter få sesonger, har StarGate SG-1 holdt seg populær gjennom hele åtte sesonger, og en niende sesong er allerede underveis. Seriens navn tas fra en mystisk portal funnet i egyptiske arkeologiutgravninger som tillater masse (inkludert mennesker) å forflytte seg fra en del av galaksen til en annen, uten å bruke mer enn noen sekunder på turen. Naturligvis er man avhengig av en åpen portal på den andre siden.

Fælinger fra det ytre rom
Problemet med portalen er naturligvis at den også tillater andre å reise til jorden, og det viser seg raskt at det er mange farer ute i det store universet. Den største trusselen er en rase med parasittaktige kryp som bruker mennesker (og andre vesener) som verter, og tar kontroll over kroppene deres. Disse har tidligere besøkt jorden, og har allerede befolket galaksen med mennesker, da vår rase egner seg godt som både verter, krigere og slaver. Med deres overlegne teknologi har det ikke vært vanskelig for dem å fremstå som guder, og dette skuespillet har pågått så lenge at de faktisk ser ut til å tro på sine egne løgner.

Hovedfokuset i StarGate SG-1 er på selve SG-1, som er en av flere grupper organisert av det amerikanske luftvåpenet for å gå på oppdrag gjennom stjerneportalen og kjempe mot de parasittaktige Goa'uld og andre trusler mot menneskeheten. Gruppen ledes av Jack O'Neill (spilt av Richard Dean Anderson, også kjent som altmuligmannen Angus MacGyver), og de tre andre medlemmene er Samantha Carter (ekspert på allslags teknologi), Dr. Daniel Jackson (arkeolog og språkekspert) og Teal'c (en tidligere slavekriger som nå har vendt seg mot de falske gudene).

Du får spille som alle de fire medlemmene av SG-1, og JoWooD lover at alle har unike utfordringer. Til glede for tilhengere av serien er det bekreftet at de ikke bare vil se ut som TV-seriens versjoner, men også vil høres ut som dem, da de originale skuespillerne tar seg av skuespillet også i spillet. Ellers loves vi autentiske våpen og fiender, og at vi får besøke planeter vi kjenner fra TV-serien (i tillegg til noen helt nye). Hendelsene i Stargate-spillet foregår i starten av sesong åtte, og i tillegg til å måtte kjempe mot kjente fiender som replikatorene og Goa'uld-ene, møter vi en helt ny fiende eksklusiv for spillet.

Lagbasert action
Stargate SG-1 er et lagbasert actionspill, og basert på mine erfaringer fra spillet, straffer det seg kraftig å prøve å gjøre jobben på egenhånd. Du kan gi gruppen din ulike ordre, slik som "cloak", hvor de blir midlertidig usynlige takket være utenomjordisk teknologi. Generelt vil spillets lagkontroller minne litt om dem vi fant i Star Wars: Republic Commando. En interessant mulighet er at du kan gjenopplive falne lagkamerater (og de vil også kunne gjenopplive deg), noe som gjør at det ikke alltid er så farlig å ta noen sjanser. Forhåpentligvis fører dette til at vi slipper det å komme inn i en irriterende "lagre/laste"-modus, slik som i mange andre skytespill.

Enspillerkampanjen består av 16 oppdrag, og JoWooD anslår at spillet vil ta cirka 30 timer å spille gjennom for en normal gamer. Handlingen foregår både innendørs og utendørs, og de ulike planetene vil naturligvis komme med både forskjellig landskapstyper og arkitektur. Spillmiljøene vil også inneholde dynamiske, ødeleggbare elementer. Noe som utvilsomt vil falle i god jord hos mange av dere er at enspillerkampanjen vil kunne spilles i kooperativt modus på både Xbox og PC (det er fortsatt ikke sikkert denne muligheten blir å finne i PS2-versjonen, men utviklerne håper det).

Autentisk grafikk
Spillet benytter seg av Unreal 2.5-motoren for å frembringe grafikken, og basert på det jeg så (fra PC-versjonen), virker spillet ganske lekkert. Det kan riktignok ikke måle seg helt med de aller største spillene i sjangeren, men så lenge gameplayet holder mål er ikke det noe problem. Det var lett å kjenne igjen de forskjellige personene fra serien, og fiendene og våpnene var også veldig autentiske. Jeg fikk ikke sett noen av de store utendørsområdene vi har sett på enkelte skjermbilder fra spillet - i stedet fikk jeg testet et egyptisk-inspirert kart, som så ut til å kunne vært hentet direkte ut fra serien. Du finner for øvrig en nesten tre minutter lang trailer fra spillet på det offisielle nettstedet.

Generelt ser StarGate SG-1 rimelig lovende ut, og JoWooD virket svært entusiastiske angående tittelen. De hadde til og med laget en portal i full størrelse utenfor boden sin, hvor selveste Richard Dean Anderson dukket opp, og hvor det var mulig å bli fotografert sammen med noen "booth-babes" forkledd som slavekrigere ("jaffa"-krigere). StarGate SG-1 skal etter planen lanseres mot slutten av året, og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å finne ut om spillet holder mål.

Siste fra forsiden